Ενεργειακή κρίση: Χωρίς σάουνα και κυλιόμενες σκάλες η Γερμανία;

Τι θα συμβεί με την ενεργειακή κρίση μόλις τελειώσει το καλοκαίρι στη Γερμανία; Ο επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Δικτύων, Müller, δεν μπορεί να φανταστεί ότι οι σάουνες θα συνεχίσουν να λειτουργούν. Και ορισμένες αλυσίδες λιανικής πώλησης απενεργοποιούν ήδη τις κυλιόμενες σκάλες τους.

Ο πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Δικτύων, Klaus Müller, αναμένει περιορισμούς στις σάουνες και τις εγκαταστάσεις ευεξίας κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

“Δεν μπορώ να φανταστώ ότι η κατανάλωση φυσικού αερίου στον τομέα της αναψυχής θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια του χειμώνα, λόγω των εξαιρετικά υψηλών τιμών ενέργειας”, δήλωσε ο Müller στην εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung.

“Εν πάση περιπτώσει, αυτό θα ήταν κατάφωρη έλλειψη αλληλεγγύης σε μια κατάσταση έλλειψης φυσικού αερίου”, πρόσθεσε.

Οι θέσεις εργασίας πιο σημαντικές από τις προσωπικές ανέσεις στη Γερμανία

Μια έλλειψη φυσικού αερίου θα είχε δραματικές συνέπειες για τις θέσεις εργασίας, τις επιχειρήσεις και την παραγωγή, τόνισε ο Müller.

“Αυτό πρέπει να είναι σαφές σε όλους – οι θέσεις εργασίας και η παραγωγή σημαντικών αγαθών πρέπει να είναι πιο σημαντικές για εμάς στην ενεργειακή κρίση από τις προσωπικές ανέσεις”.

Ωστόσο, όπως είπε, το δράμα δεν έχει φτάσει ακόμη σε όλους. “Γίνεται πολλή συζήτηση για τις υψηλές τιμές, αλλά κάποιοι άνθρωποι προφανώς πιστεύουν ότι το όλο θέμα δεν έχει καμία σχέση με αυτούς”, δήλωσε ο Müller.

Η BUND ζητά την απαγόρευση των θερμαντικών σωμάτων στη γαστρονομία

Η Bund für Umwelt und Naturschutz Deutschland (BUND) ζήτησε την απαγόρευση των θερμαντικών σωμάτων ακτινοβολίας στα εστιατόρια της εφημερίδας.

“Υπάρχουν σοβαροί λόγοι για την απαγόρευση των θερμαντικών σωμάτων ακτινοβολίας στην υπαίθρια εστίαση”, δήλωσε στην εφημερίδα ο εμπειρογνώμονας του BUND σε θέματα ενέργειας Oliver Powalla.

Το χειμώνα, όχι μόνο το φυσικό αέριο αλλά και το ηλεκτρικό ρεύμα λιγοστεύουν και θα είναι πολύ ακριβά. “Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να έχουμε την πολυτέλεια να καθόμαστε ζεστά έξω ακόμη και σε χαμηλές θερμοκρασίες”, δήλωσε ο Powalla.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Περιβάλλοντος προειδοποιεί για την υπερβολική χρήση φίλτρων αέρα

Εν τω μεταξύ, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Περιβάλλοντος έχει ήδη ζητήσει να περιοριστεί στο ελάχιστο η χρήση κινητών φίλτρων αέρα στα σχολεία.

“Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την εξοικονόμηση ενέργειας, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι κινητοί θερμαντήρες καταναλώνουν σημαντικές ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη λειτουργία τους και, επομένως, η χρήση τους θα πρέπει επίσης να περιορίζεται σε περιπτώσεις που είναι απαραίτητες από υγειονομικής άποψης”, δήλωσε στην Deutsche Presse-Agentur ο Heinz-Jörn Moriske, διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος.

Οι λιανοπωλητές απενεργοποιούν τις κυλιόμενες σκάλες στη Γερμανία

Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, αρκετές αλυσίδες λιανικής πώλησης κλείνουν τώρα και τις κυλιόμενες σκάλες λόγω της αύξησης των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος.

Αυτό επηρεάζει, για παράδειγμα, τα υποκαταστήματα της εταιρείας λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών ειδών Saturn και την αλυσίδα πολυκαταστημάτων Galeria Karstadt Kaufhof.

Το τελευταίο εξοικονομεί ήδη χρήματα για τον φωτισμό. Σύμφωνα με την έκθεση, ο φορέας εκμετάλλευσης του εμπορικού κέντρου ECE σταματά τις κυλιόμενες σκάλες κατά τις ώρες εκτός αιχμής το πρωί και το βράδυ.

Η εταιρεία λιανικής πώλησης επίπλων Ikea εξετάζει περαιτέρω μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας εκτός από την απενεργοποίηση των κυλιόμενων σκαλών.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.