Λάουτερμπαχ: Η πανδημία του κορονοϊού έχει λήξει στη Γερμανία

Η πανδημία COVID-19 έχει τελειώσει στη Γερμανία, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ.

Ο -επιδημιολόγος- Λάουτερμπαχ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι έκανε αυτή την εκτίμηση με βάση την εξέταση των παραλλαγών του ιού, των ποσοστών εμβολιασμού και των νοσοκομειακών περιστατικών.

«Ξεπεράσαμε με επιτυχία την πανδημία στη Γερμανία και μάλιστα με έναν καλό απολογισμό», πρόσθεσε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.

Όπως αναφέρει το POLITICO, ο Λάουτερμπαχ, γνωστός για την αρχικά επιφυλακτική πολιτική του COVID-19 κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, έχει υιοθετήσει έναν διαφορετικό τόνο τον τελευταίο καιρό.

Ήταν βουλευτής κατά την έναρξη της πανδημίας, αλλά εξακολουθούσε να έχει σημαντική επιρροή στην κυβέρνηση, της οποίας ηγείτο τότε η συντηρητική Άνγκελα Μέρκελ, ως ειδικός στον τομέα, εμφανιζόμενος συχνά σε εκπομπές λόγου και κερδίζοντας την προσοχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επίσης, δήλωσε ότι μπορεί να καταλάβει ότι υπάρχει ενδιαφέρον για να ρωτήσει κανείς τι πήγε στραβά κατά τη διάρκεια της κρίσης, αλλά υποστήριξε ότι η στρατηγική της Γερμανίας στο σύνολό της είχε αποδώσει «επειδή, τελικά, οι λογικοί και όσοι ήταν χρήσιμοι στη Γερμανία έχουν αντιμετωπίσει τις προκλήσεις».

Ωστόσο, πρόσθεσε πως υπάρχουν ορισμένα πράγματα που, εκ των υστέρων, θα έπρεπε να είχαν γίνει διαφορετικά.

«Πιστεύω ότι το κλείσιμο των σχολείων επί μακρόν δεν ήταν τόσο απαραίτητο», είπε.

Την Τρίτη συνεδρίασε για τελευταία φορά το συμβούλιο εμπειρογνωμόνων COVID-19 της κυβέρνησης.

Μετά από αυτή την Παρασκευή, όλα τα προστατευτικά κυβερνητικά μέτρα κατά της πανδημίας θα λήξουν, συμπεριλαμβανομένων των εναπομεινάντων απαιτήσεων για μάσκες για τους επισκέπτες των νοσοκομείων.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης