Η Lidl θέλει να προσφέρει λιγότερα προϊόντα κρέατος

Η Lidl φέρνει τα πάνω κάτω στη γκάμα των προϊόντων της: στο μέλλον, το ποσοστό των προϊόντων ζωικής προέλευσης θα μειωθεί. Ποιες αλλαγές μπορούν να περιμένουν τώρα οι καταναλωτές.

Βλέπετε όλο και περισσότερα χορτοφαγικά και vegan προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ και των εκπτωτικών καταστημάτων.

Το φάσμα των τροφίμων χωρίς κρέας ή άλλα ζωικά προϊόντα είναι πλέον τεράστιο – από τα εναλλακτικά γάλατα μέχρι τα υποκατάστατα κρέατος και τα προϊόντα υγιεινής.

Το Lidl θέλει τώρα να αλλάξει τη γκάμα του – και ανακοινώνει ότι θα μειώσει το ποσοστό των ζωικών πρωτεϊνών στη γκάμα του. Αυτό αναφέρει η “Lebensmittelzeitung”.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής αγοραστή για τη γερμανική αγορά, Christoph Graf, το βήμα αυτό είναι “χωρίς εναλλακτική λύση”.

“Επειδή δεν υπάρχει δεύτερος πλανήτης”, εξήγησε στην εμπορική έκθεση “Πράσινη Εβδομάδα” στο Βερολίνο.

Lidl: η αλλαγή της γκάμας είναι “χωρίς εναλλακτική λύση”

Πρέπει να τρώμε με τέτοιο τρόπο ώστε να λαμβάνονται υπόψη τα “πλανητικά μας όρια”, οι πόροι της γης επαρκούν για δέκα δισεκατομμύρια ανθρώπους.

Ως εκ τούτου, το ποσοστό του κρέατος πρέπει να μειωθεί σημαντικά – και συνεπώς και το φάσμα των προϊόντων ζωικής προέλευσης.

Αυτό θα μπορούσε να γίνει ακόμη και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τη Lidl, λέει ο Graf: “Νομίζω ότι η νεότερη γενιά χαίρεται που μας βλέπει να ασχολούμαστε με το θέμα”.

“Η Ευρώπη και ο κόσμος μας κοιτάζουν ως χώρα”

Το μερίδιο των φυτικών πρωτεϊνών στην ποικιλία του discounter πρόκειται τώρα να “αυξάνεται συνεχώς”.

Προκειμένου να φέρει τη νέα στρατηγική στον καταναλωτή, η Lidl σχεδιάζει ειδικές θεματικές εβδομάδες, δήλωσε ο Graf.

Ωστόσο, η εταιρεία δεν θέλει να υπαγορεύει τη διατροφή των πελατών της, αλλά να τους παρακινεί.

Σύμφωνα με τον Graf, ο όμιλος θέλει επίσης να παρακινήσει τον ανταγωνισμό με το βήμα προς περισσότερα προϊόντα φυτικής και λιγότερα ζωικής προέλευσης:

“Στόχος μας δεν είναι μόνο να κάνουμε τη Lidl να φαίνεται θετική στον πελάτη, αλλά θέλουμε να αλλάξουμε κάτι. Αν και άλλοι πηδήξουν σε αυτό το άρμα, είναι πιο εύκολο.

Όταν είμαστε μόνοι, είναι μερικές φορές περίπλοκο”. Η αγορά θεωρεί ότι ολόκληρος ο γερμανικός τομέας λιανικού εμπορίου έχει καθήκον να κάνει κάτι. Graf: “Επειδή η Ευρώπη και ο κόσμος μας κοιτάζει ως χώρα”.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.