Η Lufthansa αγοράζει 27.000 νέες αεροπορικές θέσεις

Η Lufthansa πέρασε τρία δύσκολα χρόνια, εν μέρει λόγω της πανδημίας. Τώρα οι πτήσεις με την αεροπορική εταιρεία πρόκειται να γίνουν και πάλι πιο ευχάριστες.

Οι επιβάτες των μεγάλων αποστάσεων της Lufthansa πρόκειται να είναι πιο άνετοι

Η αεροπορική εταιρεία θέλει να τοποθετήσει 27.000 νέα καθίσματα στα αεροσκάφη της τα επόμενα χρόνια.

Αυτό δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa Airlines Jens Ritter στο Μόναχο.

Τα νέα καθίσματα αποτελούν μέρος του προγράμματος “Allegris” με το οποίο η Lufthansa θέλει να κάνει τις πτήσεις πιο άνετες για τους επιβάτες.

Ο Ritter ανέβασε τις προγραμματισμένες επενδύσεις του ομίλου για τη βελτίωση του προϊόντος και των υπηρεσιών μέχρι το 2025 στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ, το 80% των οποίων θα πάει στην ίδια τη Lufthansa.

Στον Όμιλο ανήκουν επίσης οι αεροπορικές εταιρείες Austrian, Swiss, Eurowings και Brussels.

Η διοίκηση της Lufthansa έχει βάλει στο στόχαστρό της ιδιαίτερα τους εύπορους πελάτες: μόνο στην Business Class, οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ επτά διαφορετικών τύπων καθισμάτων, συμπεριλαμβανομένου ενός “concept σουίτας”.

Φέτος και του χρόνου, σύμφωνα με τον Ritter, θα τεθούν σε λειτουργία 24 νέα αεροσκάφη μεγάλων αποστάσεων.

“Η Lufthansa έχει τη φιλοδοξία να συνεχίσει να είναι μια premium αεροπορική εταιρεία”, δήλωσε ο διευθυντής.

Η Lufthansa υπέστη μεγάλες ζημίες κατά τα δύο πρώτα χρόνια της Κορόνας 2020 και 2021, ενώ πέρυσι οι κατά συρροή ακυρώσεις πτήσεων και οι καθυστερήσεις έβλαψαν τη φήμη της εταιρείας.

Για να αποφύγει μια επανάληψη, η Lufthansa μείωσε το πρόγραμμα των πτήσεών της. Κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα, το 66% των αεροπλάνων στη Φρανκφούρτη ήταν στην ώρα τους, σύμφωνα με τον Ρίτερ, και το 78% στον δεύτερο κόμβο στο Μόναχο.

Η Lufthansa διαμαρτύρεται για το υψηλό κόστος του φετινού κύματος απεργιών, οι συνέπειες του οποίου πλήττουν την εταιρεία ακόμη και όταν το προσωπικό της δεν απεργεί.

“Με εξαίρεση τις πρώτες 14 ημέρες φέτος, δεν υπήρξε εβδομάδα που να μην πραγματοποιήθηκαν απεργίες”, δήλωσε ο Ρίτερ. “Για μια ολόκληρη ημέρα απεργιών, πρέπει να κάνουμε επανακρατήσεις 200.000 πελατών”.

Εκτός από τις απεργίες, η άσκηση του ΝΑΤΟ “Air Defender” τον Ιούνιο αναμένεται να οδηγήσει σε περιορισμούς στην πολιτική εναέρια κυκλοφορία.

“Εμείς οι αεροπορικές εταιρείες είμαστε ουσιαστικά αυτοί που πρέπει να επωμιστούμε όλο το κόστος”, δήλωσε ο Ρίτερ για τις συνέπειες των διαταραχών που προκαλούνται από τις στάσεις εργασίας και το ΝΑΤΟ. “Αυτό πρέπει να αλλάξει στο μέλλον”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης