Γιατί καθυστερούν πολλά δρομολόγια τρένων στη Γερμανία;

Αν πήρατε τρένο στη Γερμανία τον Απρίλιο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είχε καθυστέρηση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σχεδόν κάθε τρίτο τρένο μεγάλων αποστάσεων της Deutsche Bahn δεν έφτασε στην ώρα του.

Τα τρένα ICE και Intercity έφτασαν στην ώρα τους μόλις στο 69,1% των περιπτώσεων τον Απρίλιο, ανακοίνωσε η Deutsche Bahn (DB) την Τρίτη. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό από τον Ιούλιο του 2015.

Ένα τρένο θεωρείται συνεπές στη Γερμανία εάν ο προγραμματισμένος χρόνος άφιξης δεν ξεπερνιέται κατά περισσότερο από έξι λεπτά.

Γιατί λοιπόν τα τρένα καθυστερούν τόσο συχνά στη Γερμανία;

Εκπρόσωπος της DB απέδωσε την επιδείνωση της ακρίβειας κυρίως σε κατασκευαστικές εργασίες στις γραμμές. Περίπου 13,6 δισεκατομμύρια ευρώ δαπανώνται φέτος για την αναβάθμιση των γραμμών και των σταθμών, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

“Τον Απρίλιο, η Bahn επικεντρώθηκε στην κατασκευή έργων σε γραμμές με ιδιαίτερη κίνηση”, είπε. Η DB είχε ανακοινώσει εκ των προτέρων ότι τα ταξίδια γύρω από το Πάσχα θα μπορούσαν επομένως να διαρκέσουν περισσότερο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπήρχαν σημαντικά έργα μεταξύ Βερολίνου και Μονάχου, Φούλντα και Φρανκφούρτης, Φρανκφούρτης και Κολωνίας, Καρλσρούης και Βασιλείας καθώς και Στουτγάρδης και Ουλμ.

“Επιπλέον, οι συνεχιζόμενοι συνοριακοί έλεγχοι είχαν επίσης αρνητικό αντίκτυπο στην ακρίβεια”, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Αυτό συνέβη καθώς ο αριθμός των πελατών αυξήθηκε μετά από την πτώση των τελευταίων δύο ετών λόγω του Covid.

Κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα, η DB μέτρησε τόσους επιβάτες όσοι και πριν από την πανδημία του Covid.

Μόνο από τη Μεγάλη Πέμπτη έως τη Δευτέρα του Πάσχα, 1,8 εκατομμύρια άνθρωποι ταξίδεψαν με υπεραστικά δρομολόγια, 20 τοις εκατό περισσότεροι από πέρυσι. Κατά μέσο όρο, τα τρένα ICE και IC ήταν κατά 54% γεμάτα, σύμφωνα με την εταιρεία, ενώ χρησιμοποιήθηκαν επιπλέον ειδικά τρένα.

Για το σύνολο του έτους, η DB έχει θέσει ως στόχο την επίτευξη ποσοστού ακρίβειας 80 τοις εκατό στις υπεραστικές μεταφορές. Το 2021, κατά μέσο όρο λίγο πάνω από το 75 τοις εκατό των τρένων ICE και IC ήταν στην ώρα τους.

Ωστόσο, ο όμιλος αναμένει ότι περισσότερα εργοτάξια θα επιβραδύνουν τα τρένα για αρκετά χρόνια. Εκτιμά ότι οι επενδύσεις σε υποδομές θα κοστίσουν σχεδόν 60 δισεκατομμύρια ευρώ. Ο στόχος της ακρίβειας για το 2030 είναι 85 τοις εκατό.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.