Μη εγκεκριμένα χάπια για παιδιά έφτασαν στη Βαυαρία

Τα πρώτοι εισαγόμενα αντιβιοτικά σιρόπια για παιδιά, οι οποίοι δεν είναι εγκεκριμένοι στη Γερμανία, έφτασαν στη Βαυαρία. Πρόκειται για ένα πρώτο βήμα για την καταπολέμηση της δραστικής έλλειψης φαρμάκων.

Για την καταπολέμηση της δραστικής έλλειψης αντιβιοτικών σιροπιών για παιδιά, έφτασαν στη Βαυαρία τα πρώτα φορτία φαρμάκων που δεν έχουν εγκριθεί στη Γερμανία.

“Δεν πειραματιζόμαστε με την υγεία των παιδιών”, τόνισε ο υπουργός Υγείας της Βαυαρίας Κλάους Χόλετσεκ (CSU) όταν παρακολούθησε μια παράδοση σε φαρμακείο στο Νταχάου.

Τα μικρά παιδιά εξαρτώνται από τα πόσιμα φάρμακα

“Πρόκειται για την εισαγωγή αντιβιοτικών σιροπιών που δεν έχουν άδεια κυκλοφορίας στη Γερμανία – αλλά μπορούν να κυκλοφορήσουν νόμιμα στο κρατίδιο από το οποίο εισάγονται”, συνέχισε να εξηγεί ο υπουργός Υγείας.

Στα παιδιά συνταγογραφούνται αντιβιοτικά για δυνητικά απειλητικές για τη ζωή ασθένειες όπως η πνευμονία ή άλλες σοβαρές βακτηριακές λοιμώξεις.

Δεδομένου ότι ιδίως τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να καταπιούν δισκία, αυτά χορηγούνται συνήθως ως σιρόπι.

Σύμφωνα με την Επαγγελματική Ένωση Παιδιάτρων και Εφήβων Ιατρών (BVKJ), τα σκευάσματα αυτά βρίσκονται σήμερα σε τέτοια έλλειψη σε παγγερμανικό επίπεδο που δεν υπάρχουν αρκετά αντιβιοτικά ακόμη και για σοβαρά άρρωστα παιδιά.

Απαλλαγή για την εισαγωγή φαρμάκων χωρίς άδεια

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει ήδη κηρύξει επισήμως “έλλειψη εφοδιασμού φαρμάκων”. Αυτό σημαίνει ότι οι κρατικές αρχές μπορούν πλέον να παρεκκλίνουν προσωρινά από τις απαιτήσεις του νόμου περί φαρμάκων.

Από τις 3 Μαΐου, τα φαρμακεία και οι φαρμακευτικοί χονδρέμποροι στη Βαυαρία επιτρέπεται να εισάγουν αντίστοιχα σιρόπια που περιέχουν αντιβιοτικά για παιδιά, ακόμη και αν δεν έχουν εγκριθεί ή καταχωριστεί στη χώρα.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης