Μειωμένο εισιτήριο: Φθηνότερο το Deutschlandticket στη Βαυαρία

Schwarzfahren: Πολίτες επιθυμούν να μην είναι ποινικό αδίκημα

Στο μέλλον, οι ασκούμενοι, οι φοιτητές και οι εθελοντές της Βαυαρίας θα μπορούν να αγοράζουν μειωμένης τιμής Deutschlandticket. Κοστίζει 29 αντί για 49 ευρώ το μήνα…

Ξεκινά τον Σεπτέμβριο για τους εκπαιδευόμενους και τους εθελοντές. Με την έναρξη του χειμερινού εξαμήνου τον Οκτώβριο, οι φοιτητές θα μπορούν επίσης να αποκτήσουν το φθηνότερο εισιτήριο.

Ο Markus Söder και ο υπουργός Μεταφορών Christian Bernreiter (και οι δύο CSU) παρέδωσαν τα πρώτα εκπτωτικά εισιτήρια στους εκπαιδευόμενους του Κρατικού Γραφείου Κατασκευών στη Νυρεμβέργη την Πέμπτη.

Το Υπουργείο Μεταφορών αναμένει κόστος 55 εκατομμυρίων ευρώ για το κρατίδιο το 2023.

Το κράτος θα καταβάλλει 20 ευρώ ανά εκπτωτικό εισιτήριο, ώστε οι χρήστες να πληρώνουν μόνο 29 ευρώ.

“Το μειωμένο εισιτήριο ενισχύει την προθυμία χρήσης των δημόσιων συγκοινωνιών”, δήλωσε ο Söder και απαίτησε μια “σαφή δέσμευση” από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ότι θα συνεχίσει να συγχρηματοδοτεί το μειωμένο εισιτήριο και στο μέλλον.

Η Βαυαρία δεν θα μπορούσε να το επωμιστεί μόνη της. Πρόκειται για ένα παγγερμανικό καθήκον και όχι μόνο για τα ομόσπονδα κρατίδια και τους δήμους.

Επιπλέον, το μειωμένο εισιτήριο θα πρέπει να επεκταθεί και στους ηλικιωμένους.

Επί του παρόντος, το εισιτήριο ισχύει για τους νέους που δεν κερδίζουν ακόμη πολλά χρήματα, αλλά εξαρτώνται από τις δημόσιες συγκοινωνίες, δήλωσε ο Bernreiter.

Το εκπτωτικό εισιτήριο ισχύει και κατά τη διάρκεια του ελεύθερου χρόνου.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης