Μόναχο: Συναγερμός αύξησης υδάτων του ποταμού Isar

Ποταμός Ίζαρ-Ίσαρ Μόναχο Βαυαρίας

Το Γραφείο Διαχείρισης Υδάτων του Μονάχου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για πλημμύρες: η συνεχής βροχή προκαλεί αύξηση της στάθμης των υδάτων του Isar…

Η συνεχής βροχή ώθησε το Γραφείο Διαχείρισης Υδάτων του Μονάχου να σημάνει συναγερμό: Για ολόκληρη την περιοχή της πόλης και της περιφέρειας, το Γραφείο αναμένει να φτάσει το βράδυ στο επίπεδο συναγερμού 1, το οποίο θα παραμείνει σε ισχύ τουλάχιστον μέχρι το πρωί της Τρίτης, 29 Αυγούστου στις 10 π.μ..

Συναγερμός για πλημμύρες στο Μόναχο: Επίπεδο προειδοποίησης 1

Σύμφωνα με το γραφείο, υπάρχει κίνδυνος ο ποταμός Isar να υπερχειλίσει τις όχθες του και να προκαλέσει πλημμύρες. Αναμένονται μέγιστες στάθμες μεταξύ 260 και 270 εκατοστών. Το γραφείο αναμένει ότι αυτό θα συνεχιστεί μέχρι το βράδυ της Τετάρτης (30 Αυγούστου).

Όταν σταματήσουν οι συνεχείς βροχοπτώσεις, η στάθμη των υδάτων θα μειωθεί και πάλι και δεν αναμένεται περαιτέρω άνοδος. Σύμφωνα με την τρέχουσα κατάσταση, αυτό θα πρέπει να συμβεί κατά τη διάρκεια της Τετάρτης.

Συνεχής βροχή στο Μόναχο: Η Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί

Η Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD) προειδοποίησε τη Δευτέρα για συνεχείς βροχές στο νότιο μισό του Κρατιδίου και στο Άνω Παλατινάτο μέχρι την Τρίτη. Στις Άλπεις θα εκδηλωθούν καταιγίδες λόγω συνεχών βροχών, οι οποίες θα είναι εξαιρετικά ισχυρές, ανέφερε. Η θερμοκρασία αναμένεται να παραμείνει κάτω από τους 20 βαθμούς. Βροχερός και δροσερός καιρός αναμένεται επίσης για την Τρίτη στο κρατίδιο.

Λόγω της συνεχούς βροχής, οι υπηρεσίες διαχείρισης υδάτων προειδοποίησαν για τον κίνδυνο πλημμυρών σε ορισμένους δήμους: εκτός από την πόλη και την περιφέρεια του Μονάχου, επηρεάζονται επίσης η πόλη Ingolstadt, οι περιφέρειες Neuburg-Schrobenhausen, Pfaffenhofen a.d. Ilm και Mühldorf am Inn, καθώς και η πόλη και η περιφέρεια Rosenheim.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ (28.08.22023) ->

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης