Μόναχο: Η ομοσπονδιακή υπουργός Εξωτερικών παίρνει το μετρό…

Newsroom

Μόναχο: Η ομοσπονδιακή υπουργός Εξωτερικών παίρνει το μετρό…

Η ομοσπονδιακή υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock πήρε το μετρό μέσα στην κίνηση αιχμής του Μονάχου. Τι θα μπορούσε να κρύβεται πίσω από αυτό…

Η ομοσπονδιακή υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock ταξίδεψε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς στο Μόναχο.

Ένας δημοσιογράφος του t-online εντόπισε την πολιτικό των Πρασίνων στο μετρό U2 με κατεύθυνση προς την Messestadt Ost το πρωί της Πέμπτης.

Συνοδευόμενη από δύο σωματοφύλακες, κατευθυνόταν προς την έκθεση αυτοκινήτου IAA, η οποία πραγματοποιείται στο Μόναχο έως την Κυριακή.

Όπως επιβεβαίωσε το υπουργείο Εξωτερικών στο t-online, πήγαινε στην έκθεση για περιοδεία.

Αν και προφανώς αναγνωρίστηκε από άλλους επιβάτες, παρέμεινε ανενόχλητη.

Δεν είναι γνωστό γιατί η Baerbock τόλμησε να μπει στο μετρό εν μέσω της ώρας αιχμής.

Ωστόσο, έχει αντιμετωπίσει έντονη κριτική στο πρόσφατο παρελθόν, αφού αναγκάστηκε να ακυρώσει το ταξίδι της στον Ειρηνικό λόγω πολλών βλαβών του κυβερνητικού αεροσκάφους.

“Για άλλη μια φορά, υπάρχει ένα μεγάλο χάσμα μεταξύ αυτών που ισχυρίζονται οι Πράσινοι και αυτών που πραγματικά κάνουν”, δήλωσε η Sevim Dağdelen, μέλος του Αριστερού Κόμματος, σε συνέντευξή της στο Der Spiegel.

“Αν η υπουργός Εξωτερικών Baerbock χρησιμοποιούσε περισσότερο τις τακτικές πτήσεις, όπως η ίδια είχε κάποτε ανακοινώσει, αυτό θα ήταν φθηνότερο για τους φορολογούμενους και πιο φιλικό προς το κλίμα”, επέκρινε η Dağdelen.

Το υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακοινώσει λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της Baerbock ότι θα χρησιμοποιήσει τακτικές πτήσεις “όπου αυτό είναι εφικτό για λόγους προγραμματισμού και υλικοτεχνικής υποδομής, προκειμένου να διατηρηθούν οι εκπομπές CO₂ όσο το δυνατόν χαμηλότερα σε τέτοια ταξίδια στο εξωτερικό”.

Παρόλο που αυτό παρέμενε μέχρι στιγμής εξαίρεση, η υπουργός ενδέχεται τώρα να πρέπει να τηρεί αυτή την υπόσχεση συχνότερα στο μέλλον: Η γερμανική πολεμική αεροπορία είχε ανακοινώσει ότι θα θέσει εκτός υπηρεσίας τα κυβερνητικά αεροσκάφη A340 που είναι επιρρεπή σε βλάβες.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές αν η Baerbock θα χρησιμοποιεί τώρα συχνότερα και τις δημόσιες συγκοινωνίες.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης