Περισσότερες γυναίκες εκπαιδεύονται για νεκροθάφτες στη Γερμανία

Newsroom

Περισσότερες γυναίκες εκπαιδεύονται για νεκροθάφτες στη Γερμανία

Όλο και περισσότερες γυναίκες εκπαιδεύονται για να γίνουν νεκροθάφτες στη Γερμανία. “Η νέα γενιά στο επάγγελμα της κηδείας είναι γεμάτη γυναικεία δύναμη”, δήλωσε ο Stephan Neuser, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδιακής Ένωσης Γερμανικών Γραφείων Τελετών στο Ντίσελντορφ…

Σύμφωνα με την ένωση του κλάδου, το 56% των εκπαιδευομένων που αποφοίτησαν ως υπεύθυνοι κηδειών πέρυσι ήταν γυναίκες.

Επιπλέον, ο κλάδος δεν έχει έλλειψη ενδιαφερομένων, καθώς ο αριθμός των υποψηφίων είναι σημαντικά μεγαλύτερος από τον αριθμό των προκηρυγμένων θέσεων.

“Θα χρειαζόμασταν μάλλον περισσότερες θέσεις μαθητείας”, δήλωσε ο Neuser.

Επίσης, για δημογραφικούς λόγους: Από τη μία πλευρά, ο αριθμός των θανάτων συνεχίζει να αυξάνεται, από την άλλη, πολλοί νεκροθάφτες θα συνταξιοδοτηθούν τα επόμενα χρόνια.

Κατά την άποψη της Emily Maichle, η οποία στα 21 της ήταν η νεότερη γυναίκα υπεύθυνη κηδειών στη Γερμανία, η εικόνα που έχουν πολλοί άνθρωποι για τους υπεύθυνους κηδειών είναι ξεπερασμένη.

“Τα κλισέ είναι από το παρελθόν”, δήλωσε η 23χρονη σήμερα, η οποία εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση στο Geislingen an der Steige (περιφέρεια του Göppingen).

“Οι νέοι άνθρωποι και επίσης οι νέες γυναίκες μπορούν επίσης να κάνουν αυτή τη δουλειά και να την κάνουν καλά”.

Εν πάση περιπτώσει, οι γυναίκες ανέκαθεν ασχολούνταν με το επάγγελμα του νεκροθάφτη. “Απλώς δεν ήταν τόσο ορατές όσο οι άνδρες”, λέει η Maichle.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης