Γερμανία: Ναζί αντικατέστησαν σημαία ουράνιου τόξου με σβάστικα

Newsroom

Updated on:

Ειδησεογραφία-GRland

Άγνωστοι αντικατέστησαν τη μόνιμη σημαία του ουράνιου τόξου στο σιδηροδρομικό σταθμό του Neubrandenburg στην ανατολική Γερμανία με μια σβάστικα, σε μια χειρονομία «δοξολογίας» της ναζιστικής ιδεολογίας που καταδίκασε έντονα ο δήμος, το Σάββατο 29 Ιουλίου.

Η αστυνομία, ειδοποιημένη τις πρώτες πρωινές ώρες από περαστικό, κατάσχεσε τη σημαία και ζήτησε τον εντοπισμό των δραστών του εγκλήματος, μεταδίδουν τα πρακτορεία DPA, AFP .

Η σημαία του ουράνιου τόξου, που συμβολίζει την ειρήνη και τη διαφορετικότητα των φύλων, έχει κλαπεί πολλές φορές από τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης περίπου 60.000 κατοίκων στην πρώην Ανατολική Γερμανία.

Η αντικατάστασή του, αυτή τη φορά, με μια σημαία με σβάστικα αντιπροσωπεύει μια «κλιμάκωση», προειδοποίησαν οι αρχές.

«Με το να τοποθετούν στη δημόσια σκηνή τα σύμβολα και τα διακριτικά της ακροδεξιάς, αποκτάται μια νέα διάσταση στην εξύμνηση της απάνθρωπης ιδεολογίας του εθνικοσοσιαλισμού», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο δήμος, εκτιμώντας ότι «δεν είναι αστείο ορισμένων παιδιών» και ότι οι δράστες πρέπει να τιμωρηθούν «με όλη τη αυστηρότητα που απαιτεί ο νόμος».

Ξεκίνησε έρευνα για χρήση συμβόλων αντίθετων στο Σύνταγμα, αδίκημα που τιμωρείται με φυλάκιση έως και τριών ετών.

Η γερμανική νομοθεσία απαγορεύει επισήμως τη χρήση συνθημάτων της ναζιστικής εποχής ή τη δημόσια εμφάνιση αγκυλωτών σταυρών ή άλλων συμβόλων του Τρίτου Ράιχ.

Πηγή: Μιχαέλα Λαμπρινίδου | ΕΡΤ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης