Νέοι κανόνες Covid στη Γερμανία: Τι πρέπει να γνωρίζετε;

Πριν από περίπου τρία χρόνια, ο ιός Covid-19 έφτασε στη Γερμανία και έφερε τα πάνω κάτω σε όλους τους τομείς της ζωής. Εν τω μεταξύ, το κύμα της πανδημίας εξομαλύνεται. Ως εκ τούτου, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να αναστείλει ορισμένα μέτρα προστασίας από την 1η Μαρτίου 2023.

Η υποχρέωση χρήσης μάσκας στα τρένα των υπεραστικών μέσων μαζικής μεταφοράς είχε ήδη καταργηθεί στις αρχές Φεβρουαρίου, ενώ τα υπόλοιπα προστατευτικά μέτρα επρόκειτο αρχικά να παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τις 7 Απριλίου.

Ωστόσο, δεδομένου ότι η κατάσταση της μόλυνσης παρέμεινε σταθερή επί εβδομάδες, σχεδόν όλες οι εναπομένουσες υποχρεώσεις ελέγχου και μάσκας πρόκειται να λήξουν ήδη από την 1η Μαρτίου 2023.

Αυτό αποφασίστηκε από το Ομοσπονδιακό Υπουργικό Συμβούλιο με το “Πρώτο διάταγμα που τροποποιεί το διάταγμα αναστολής των προστατευτικών μέτρων”.

Η ελάφρυνση αφορά κυρίως τα νοσοκομεία και τα γηροκομεία στη Γερμανία

Οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς θα απαλλαγούν από τις υποχρεωτικές εξετάσεις και τη μάσκα από τον Μάρτιο.

Οι επισκέπτες των νοσοκομείων και των γηροκομείων απαλλάσσονται από την υποχρέωση τεστ, αλλά πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκα.

Η απαίτηση μάσκας εξακολουθεί επίσης να ισχύει για τις επισκέψεις σε ιατρεία.

Σημαντικό: Τα ιατρικά και νοσηλευτικά ιδρύματα μπορούν, ως συνήθως, να κάνουν χρήση των δικαιωμάτων τους και να αποφασίσουν ανεξάρτητα με βάση τις επιτόπιες συνθήκες αν θέλουν να συνεχίσουν την υποχρέωση μάσκας ή την υποχρέωση δοκιμής ανεξάρτητα.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.