Οι νοσοκομειακοί γιατροί απεργούν σε 6 γερμανικά κρατίδια

Οι νοσοκομειακοί γιατροί σε έξι από τα 16 ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας ξεκίνησαν μονοήμερη απεργία την Πέμπτη, στην πιο πρόσφατη από ένα κύμα εργασιακών διεκδικήσεων που αναστατώνει τη χώρα φέτος.

Αρκετές χιλιάδες συμμετέχοντες αναμένονταν σε συγκέντρωση στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το Μόναχο, σύμφωνα με την ένωση Γερμανών γιατρών Marburger Bund, η οποία διεκδικεί αύξηση των μισθών κατά 2,5% για 55.000 γιατρούς που εργάζονται σε δημοτικά νοσοκομεία.

“Τα μέλη μας αισθάνονται ότι δεν έχουν ληφθεί σοβαρά υπόψη από τους εργοδότες μέχρι στιγμής. Έχουμε την εντύπωση ότι οι εργοδότες θέλουν να καθυστερήσουν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις”, δήλωσε ο πρόεδρός της, Andreas Botzlar.

Οι γιατροί προγραμμάτισαν επίσης στάσεις εργασίας στα κρατίδια της Βάδης-Βυρτεμβέργης, της Έσσης, της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, της Ρηνανίας-Παλατινάτου και του Σάαρλαντ.

Σύμφωνα με την ένωση, η επείγουσα περίθαλψη των ασθενών είναι εγγυημένη στις πληγείσες κλινικές.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις φέτος επηρέασαν διάφορους τομείς στη Γερμανία, αλλά προκάλεσαν το μεγαλύτερο χάος στις μεταφορές, παραλύοντας τις αεροπορικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις, καθώς και τα δημοτικά λεωφορεία.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης