Ο υψηλότερος μισθός σας προσκαλεί σε αυτή την πόλη της NRW

Γερμανία: Ο υψηλότερος μισθός σας προσκαλεί σε αυτή την πόλη της NRW

Οι μισθοί των εργαζομένων στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία διαφέρουν σημαντικά από περιοχή σε περιοχή. Εδώ, οι μηνιαίες αποδοχές είναι ιδιαίτερα υψηλές….

Ως το πολυπληθέστερο ομόσπονδο κρατίδιο, η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία είναι δημοφιλής επιχειρηματικός τόπος.

Ωστόσο, οι μισθοί των κατοίκων αποκλίνουν σημαντικά ανάλογα με την περιοχή. Αυτό προκύπτει από έρευνα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Απασχόλησης.

Οι εργαζόμενοι κερδίζουν τα περισσότερα στο Ντίσελντορφ. Εδώ, ο μηνιαίος μέσος μισθός όλων των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης που υπόκεινται σε εισφορές κοινωνικής ασφάλισης είναι 4.150 ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι οι μισοί από τους εργαζόμενους σε αυτή την πόλη κερδίζουν περισσότερα μηνιαίως και οι άλλοι μισοί κερδίζουν λιγότερα από αυτό το ποσό.

Ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες με την εταιρική του έδρα εκεί είναι η Henkel. Αυτή η εισηγμένη μεγάλη εταιρεία περιλαμβάνει μάρκες προϊόντων περιποίησης μαλλιών όπως η Schwarzkopf και μάρκες απορρυπαντικών όπως η Persil.

Σύμφωνα με την εταιρεία, περίπου 5.500 από τους περισσότερους από 50.000 υπαλλήλους της παγκοσμίως εργάζονται στην έδρα του Ντίσελντορφ.

Πού κερδίζουν οι άνθρωποι τα περισσότερα στην NRW;

Δεύτερη στην κατάταξη με τους υψηλότερους μέσους μισθούς στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία είναι η Βόννη με 4.079 ευρώ, ακολουθούμενη από την Κολωνία με 3.911 ευρώ.

Δύο εταιρείες που είναι εισηγμένες στον γερμανικό δείκτη μετοχών DAX, η Deutsche Post και η Deutsche Telekom, έχουν την έδρα τους στη Βόννη. Στην Κολωνία βρίσκεται η έδρα της αεροπορικής εταιρείας Lufthansa, για παράδειγμα.

Ο μέσος μισθός στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία είναι χαμηλότερος στο Mönchengladbach. Εδώ ο μισθός είναι 3.269 ευρώ, ακολουθούμενος από το Hamm (3.281 ευρώ) και το Gelsenkirchen (3.283 ευρώ).

Κατά την έρευνα του μέσου μισθού, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Απασχόλησης λαμβάνει υπόψη μόνο τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης.

Τα στοιχεία βασίζονται στην εγγραφή των εργοδοτών στην κοινωνική ασφάλιση. Οι μισθοί συλλέγονται πάντοτε στις 31 Δεκεμβρίου – για τους αναφερόμενους μισθούς, η καταληκτική ημερομηνία ήταν η 31η Δεκεμβρίου 2021.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης