ÖBB: Καλά νέα για τους σιδηροδρομικούς ταξιδιώτες του Μονάχου!

Παραλίγο να συμβεί μοιραία σύγκρουση τρένων στο Μόναχο

Ήδη από την αλλαγή των δρομολογίων, πολλά πράγματα θα είναι διαφορετικά. Και για το 2024, οι Αυστριακοί Σιδηρόδρομοι υπόσχονται ακόμη περισσότερες αλλαγές που θα επηρεάσουν το Μόναχο…

Ο Αυστριακός Ομοσπονδιακός Σιδηρόδρομος (ÖBB) δίνει ολοένα και μεγαλύτερη σημασία για τα ταξίδια από το Μόναχο.

Και τα καλά νέα για τους κατοίκους του Μονάχου είναι ότι ο ÖBB συνεχίζει να επενδύει στις συνδέσεις του με το Μόναχο.

Οι Αυστριακοί ανακοίνωσαν νέα συγκεκριμένα σχέδια. Και υπήρχαν πολλά μέσα σε αυτά και για το Μόναχο. Το grland.info δίνει μια επισκόπηση.

Τρένα από και προς το Μόναχο: Αυτό αλλάζει με την αλλαγή των δρομολογίων

Πρόσφατα, η ιταλική σιδηροδρομική εταιρεία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να δρομολογήσει σε λίγα χρόνια σύγχρονα τρένα υψηλής ταχύτητας από το Μόναχο μέσω του περάσματος Μπρένερ.

Τώρα οι Ιταλοί είναι ένα βήμα πίσω από τους Αυστριακούς. Ήδη από τον Απρίλιο του 2024, Railjets νέας γενιάς θα κυκλοφορούν στη διαδρομή προς Βερόνα και Μπολόνια (όπου σήμερα χρησιμοποιούνται παλιά βαγόνια Eurocity), όπως ανακοίνωσαν.

Στη διαδρομή Φρανκφούρτη/Μάιν – Μόναχο – Σάλτσμπουργκ – Κλάγκενφουρτ χρησιμοποιούνταν επίσης μέχρι τώρα παλιά βαγόνια (ως Intercity ή Eurocity).

Σε συνεργασία με την Deutsche Bahn, από την αλλαγή των δρομολογίων τον Δεκέμβριο θα χρησιμοποιούνται εδώ ICE4 (δηλαδή νέας γενιάς). Αυτό σημαίνει ότι τα παλιά βαγόνια Intercity θα εξαφανιστούν από την εικόνα του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού του Μονάχου.

Μεταξύ Μονάχου και Σάλτσμπουργκ, η ÖBB υπόσχεται υπεραστικά τρένα κάθε ώρα από τις 6 π.μ. έως τις 9 μ.μ. περίπου, και μεταξύ Ίνσμπρουκ και Μονάχου, κάθε δύο ώρες από τις 6.40 π.μ. έως τις 9.40 μ.μ..

Υπάρχουν επίσης βελτιώσεις για τους κατοίκους του Μονάχου που θέλουν να πάρουν το νυχτερινό τρένο από το Ostbahnhof προς το Αμβούργο.

Από την αλλαγή του έτους, θα χρησιμοποιούνται εδώ εντελώς νέα βαγόνια νυχτερινών τρένων – συμπεριλαμβανομένων μονών καμπινών.

Ο εμπειρογνώμονας σιδηροδρόμων χαίρεται: “Το ταξίδι από το Μόναχο γίνεται όλο και πιο ελκυστικό”

Ο Dieter Janecke (Πράσινοι), εμπειρογνώμονας σιδηροδρόμων και μέλος της Bundestag στο Μόναχο, ήταν ευχαριστημένος για τα νέα όταν ρωτήθηκε και αμέσως έριξε μια μικρή ματιά στην Deutsche Bahn.

“Τα πράγματα προχωρούν, επιτέλους!” δήλωσε την Τρίτη.

“Χάρη στην ÖBB, τα φιλικά προς το κλίμα ταξίδια από το Μόναχο γίνονται όλο και πιο ελκυστικά και βολικά. Έτσι κάνεις τους ανθρώπους να αλλάζουν τρένο (σ.σ. να αλλάζει εταιρεία, από DB σε ÖBB π.χ.)!”

Η Γερμανία θα πρέπει να πάρει παράδειγμα από τους Αυστριακούς, δήλωσε ο Τζέιντσεκ.

Η ÖBB και η Deutsche Bahn ανέφεραν ότι ο συνολικός αριθμός των επιβατών μεταξύ Γερμανίας και Αυστρίας αυξήθηκε κατά περισσότερο από 40 τοις εκατό τα τελευταία πέντε χρόνια.

“Θέλουμε να ενισχύσουμε περαιτέρω την ανάπτυξη με νέα τρένα, περισσότερη άνεση και περισσότερες συνδέσεις”, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους.

Σημαντική στάση στο Μόναχο: Η ÖBB θέλει να διπλασιάσει τον αριθμό των επιβατών στα νυχτερινά τρένα

Ειδικότερα, αυτό συνεχίζει να ισχύει για τα νυχτερινά δρομολόγια τρένων (για τα οποία το Μόναχο αποτελεί σημαντικό σταθμό).

“Μέχρι το 2030, θέλουμε να διπλασιάσουμε τον αριθμό των επιβατών στις υπηρεσίες Nightjet”, δήλωσε την Τρίτη το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ÖBB Sabine Stock.

Η εταιρεία συνεχίζει επίσης να επενδύει στις γερμανικές δραστηριότητές της εκτός Μονάχου.

Τώρα ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει νυχτερινή σύνδεση από το Βερολίνο και τη Βιέννη προς το Παρίσι και τις Βρυξέλλες από τον Δεκέμβριο, αρχικά τρεις φορές την εβδομάδα και στη συνέχεια καθημερινά από το φθινόπωρο του 2024.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης