Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι στη Βάδη-Βυρτεμβέργη

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι στη Βάδη-Βυρτεμβέργη

Η Βάδη-Βυρτεμβέργη κατέχει εξέχουσα θέση μεταξύ των πλουσιότερων ανθρώπων: με τον πλουσιότερο και τον νεότερο δισεκατομμυριούχο στη Γερμανία.

Μερικοί από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη Γερμανία ζουν στη Βάδη-Βυρτεμβέργη.

Ο γκουρού των σούπερ μάρκετ Dieter Schwarz, για παράδειγμα, είναι ο πλουσιότερος Γερμανός και ο Reinhold Würth ο τρίτος πλουσιότερος σε ολόκληρη τη χώρα.

Αλλά και ο νεότερος δισεκατομμυριούχος της Γερμανίας ζει επίσης στο κρατίδιο. Ο Kevin David Lehmann είναι μόλις 20 ετών.

Κάθε χρόνο ο κατάλογος ανανεώνεται από το περιοδικό Forbes και δείχνει τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Το grland.info δείχνει ποιοι είναι φέτος οι πλουσιότεροι άνθρωποι στη Βάδη-Βυρτεμβέργη.

1η θέση: Dieter Schwarz

Ο επιχειρηματίας Dieter Schwarz βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των πλουσίων της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Είναι ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της εταιρείας λιανικού εμπορίου Schwarz Gruppe με έδρα το Neckarsulm, στην οποία ανήκουν επίσης οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ Lidl και Kaufland.

Με εκτιμώμενη περιουσία 46,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο Schwarz δεν είναι μόνο ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, αλλά και ο πλουσιότερος Γερμανός και ένας από τους 30 πλουσιότερους ανθρώπους παγκοσμίως.

Στην κατάταξη του “Forbes”, βρίσκεται στην 29η θέση σε παγκόσμια σύγκριση.

Στη λίστα πραγματικού χρόνου από τον Ιούνιο του 2023, σκαρφάλωσε ακόμη και στην 25η θέση.

2η θέση: Reinhold Würth

Ο Reinhold Würth, ιδρυτής του ομίλου Würth Group με έδρα το Künzelsau, αποτελεί σύμβολο της γερμανικής οικονομίας.

Συχνά αποκαλούμενος χαριτολογώντας “βασιλιάς των βιδών” στο Ländle, η εταιρεία του είναι παγκόσμιος ηγέτης στο εμπόριο υλικών συναρμολόγησης και στερέωσης.

Με περιουσιακά στοιχεία ύψους 27,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οικογένεια Würth έχει σημαντική επιρροή στην οικονομία της περιοχής αλλά και παγκοσμίως.

Εξάλλου, αυτό τοποθετεί την εταιρεία στην 50η θέση στην κατάταξη του “Forbes”.

Σε γερμανική σύγκριση, ο Reinhold Würth είναι ο τρίτος πλουσιότερος Γερμανός – πίσω από τον Dieter Schwarz και τον επιχειρηματία logistics του Αμβούργου Klaus-Michael Kuehne.

Τον Ιούνιο, η Würth υποχώρησε ελαφρώς στην κατάταξη στην 54η θέση.

3η θέση: Hasso Plattner

Ο Hasso Plattner είναι συνιδρυτής της εταιρείας λογισμικού SAP με έδρα το Walldorf και πρωτοπόρος στην ανάπτυξη επιχειρηματικού λογισμικού.

Η εκτιμώμενη περιουσία του ύψους 9,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον καθιστά το τρίτο πλουσιότερο άτομο στη Βάδη-Βυρτεμβέργη.

Ο Plattner έχει επίσης συμβάλει σημαντικά στην προώθηση της εκπαίδευσης και της επιστήμης, ιδίως μέσω της ίδρυσης του Ινστιτούτου Hasso Plattner. Σήμερα ζει στο Βερολίνο.

4η θέση: Ludwig Merckle

Ο Ludwig Merckle είναι επιχειρηματίας που δημιούργησε την περιουσία του μέσω επενδύσεων σε διάφορες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένου του ομίλου Merckle, στον οποίο με τη σειρά του ανήκει σε μεγάλο βαθμό η Heidelberg Cement.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στους τομείς των φαρμάκων, των χημικών και των δομικών υλικών. Ο Merckle είναι επίσης γνωστός για τη δέσμευσή του στις τέχνες και τον πολιτισμό.

Το Forbes εκτιμά ότι η περιουσία του ανέρχεται σε περίπου 6,1 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιούνιο του 2023. Αυτό τον κατατάσσει στην 443η θέση στον κόσμο.

Κατάταξη 5: Wolfgang Marguerre

Γεννημένος στη Χαϊδελβέργη της Γερμανίας, ο Wolfgang Marguerre είναι ο ιδρυτής της Octapharma, μιας φαρμακευτικής εταιρείας που ειδικεύεται στην παραγωγή φαρμάκων με βάση το πλάσμα αίματος.

Με εκτιμώμενη περιουσία 5,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο Marguerre έφτασε στην 469η θέση παγκοσμίως στην κατάταξη του “Forbes”.

Τον Ιούνιο, υποχώρησε ελαφρώς στην 482η θέση.

6η θέση: Ντίτμαρ Χοπ

Ο Dietmar Hopp είναι επίσης ένας από τους συνιδρυτές της εταιρείας λογισμικού SAP με έδρα το Walldorf και γνωστός φιλάνθρωπος.

Έχει επενδύσει μεγάλα ποσά στην εκπαίδευση και την ιατρική έρευνα, ιδίως μέσω του Ιδρύματος Dietmar Hopp.

Έχει επίσης αφήσει το στίγμα του στο ποδόσφαιρο ως πρόεδρος της TSG 1899 Hoffenheim.

Με περιουσία 4,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο Hopp είναι μία από τις προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή στην περιοχή.

Στην κατάταξη του “Forbes” βρίσκεται στην 611η θέση παγκοσμίως. Τον Ιούνιο προσπέρασε αρκετούς άλλους με την περιουσία του και πλέον βρίσκεται στην 576η θέση.

7η θέση: Jürgen Blickle

Ο Jürgen Blickle είναι επικεφαλής της εταιρείας SEW-Eurodrive με έδρα το Bruchsal, η οποία ειδικεύεται στην τεχνολογία κίνησης και απασχολεί περισσότερους από 20.000 υπαλλήλους.

Με εκτιμώμενη περιουσία ύψους 3,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο Blickle αποτελεί σημαντική προσωπικότητα της βιομηχανίας της Βάδης-Βυρτεμβέργης και κατατάσσεται στην 738η θέση παγκοσμίως.

Ο Jürgen Blickle είναι επίσης επίτιμος πολίτης της πόλης Bruchsal της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

8η και 9η θέση: Udo και Harald Tschira

Τα αδέλφια Udo και Harald Tschira είναι οι κληρονόμοι του εκλιπόντος επιχειρηματία Klaus Tschira, συνιδρυτή της εταιρείας λογισμικού SAP.

Με περιουσία 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων ο καθένας, συνεχίζουν την κληρονομιά του πατέρα τους και συμμετέχουν επίσης σε διάφορα φιλανθρωπικά έργα.

Με τις περιουσίες τους, και οι δύο εξακολουθούν να καταφέρνουν να βρίσκονται στην κορυφή των 1.000 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο.

Για την ακρίβεια, βρίσκονται στην 916η θέση. Τον Ιούνιο του 2023, βρίσκονταν στην 938η θέση.

Κατάταξη 10: Sybill Storz

Η Sybill Storz είναι μια επιτυχημένη επιχειρηματίας και διευθύνουσα σύμβουλος του ομίλου Karl Storz, μιας κορυφαίας εταιρείας στον κλάδο της ιατρικής τεχνολογίας.

Η εκτιμώμενη περιουσία της, ύψους 2,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δεν είναι αρκετή για να μπει στους 1.000 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Καταλήγει στην 1063η θέση της λίστας του “Forbes” και στην 1069η θέση τον Ιούνιο του 2023. Γεννήθηκε στη Λειψία και σήμερα ζει στο Tuttlingen.

11η θέση: Kevin David Lehmann

Ο Kevin David Lehmann είναι ο νεότερος δισεκατομμυριούχος στη Βάδη-Βυρτεμβέργη. Ο 20χρονος κληρονόμησε την περιουσία του από τον πατέρα του, τον επιχειρηματία Günther Lehmann.

Ο Lehmann είναι ιδιοκτήτης της μεγάλης αλυσίδας φαρμακείων dm. Με περιουσία 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι ο τρίτος νεότερος δισεκατομμυριούχος στον κόσμο και κατατάσσεται στη θέση 1.260 στο Forbes.

Τον Ιούνιο υποχώρησε ελαφρώς στην 1291η θέση.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης