Νέο οικολογικό κτίριο γραφείων στον κεντρικό σταθμό του Μονάχου

Το ξύλινο υβριδικό κτίριο γραφείων θα έχει αρθρωτή πρόσοψη, κήπο στην οροφή και φωτοβολταϊκά: Το καινοτόμο έργο κατασκευάζεται στη γωνία Goethestraße 11/ Schwanthalerstraße 36.

Το ένα ξενοδοχείο ονομάζεται “Cristal”, το άλλο “Dolomit”: και τα δύο κατεδαφίζονται για την οικολογική αναβάθμιση του Bahnhofsviertel στη γωνία Goethestraße 11/Schwanthalerstraße 36.

“Πράσινο, βιώσιμο, ενεργειακά αποδοτικό” – έτσι διαφημίζεται: Το νέο ξύλινο κτίριο γραφείων με πυρήνα από σκυρόδεμα που πρόκειται να ανεγερθεί στη θέση αυτή.

Τα φωτεινά δωμάτια πίσω από τη δομημένη και πράσινη πρόσοψη θα παρέχουν μια μέρα έως και 1.000 θέσεις εργασίας.

Μόναχο: Το ακίνητο στο σιδηροδρομικό σταθμό κοστίζει 185 εκατομμύρια ευρώ

Το 2021, ο πάροχος επενδύσεων Axa IM Alts αγόρασε αυτή τη γωνιά του Μονάχου από τη Mondis Immobilien GmbH έναντι 185 εκατομμυρίων ευρώ.

Μαζί με την Accumulata του Μονάχου, την κατασκευάστρια εταιρεία του έργου, πρόκειται να κατασκευαστεί ένα υβριδικό κτίριο γραφείων από ξύλο με 14.400 τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας.

Παρεμπιπτόντως, το ισόγειο πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για διαφορετικές ομάδες-στόχους: Οι κατασκευαστές το ονομάζουν αυτό “κοινωνική βιωσιμότητα”. Η χρήση του καινοτόμου κτιρίου γραφείων προγραμματίζεται για το 2025.

Εσωτερική αυλή και πράσινη οροφή

Η αρχιτεκτονική, που σχεδιάστηκε από το γραφείο Wilmotte & Associes στο Παρίσι, προβλέπει μια φιλική και ακανόνιστα δομημένη πράσινη πρόσοψη στο Bahnhofsviertel. Η εσωτερική αυλή και η οροφή θα γεμίσουν επίσης πράσινο.

Ένα φωτοβολταϊκό σύστημα στην πρόσοψη της οροφής θα παρέχει επίσης ηλεκτρική ενέργεια.

Οι κατασκευαστές έχουν δεσμευτεί να κατασκευάσουν κτίρια “για τις ανάγκες του αύριο” που θα ωφελήσουν την κοινωνία: Στην Goethestraße, τα υλικά που χρησιμοποιούνται πρέπει να είναι επαναχρησιμοποιήσιμα. Όσον αφορά τη βιωσιμότητα και την ενεργειακή απόδοση, επιδιώκονται τα υψηλότερα πρότυπα.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.