Το Oktoberfest στο δικαστήριο του Μονάχου με 3 υποθέσεις

Τρεις υποθέσεις σχετικά με το Oktoberfest βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη των δικαστηρίων του Μονάχου αυτή την εβδομάδα: μπύρα και κοτόπουλο, υπερτιμημένες κρατήσεις – και ένα Oktoberfest στο μακρινό Ντουμπάι.

Το Oktoberfest είναι γεγονός – ακόμη και αν χρειάστηκε να κάνει ένα διάλειμμα για δύο χρόνια λόγω της πανδημίας: εκατομμύρια επισκέπτες, εκατομμύρια λίτρα μπύρας και πολλά εκατομμύρια ευρώ σε πωλήσεις. Έτσι, αυτή την εβδομάδα λαμβάνουν χώρα τουλάχιστον τρεις δίκες σχετικά με το Wiesn.

Ελληνικό Δικηγορικό γραφείο στο Μόναχο

Δικαστική υπόθεση σχετικά με τα κουπόνια για την αστυνομία στο Μόναχο

Αυτή την Τετάρτη θα δικαστεί ο Toni Roiderer, ο επί μακρόν εκπρόσωπος των ιδιοκτητών του Wiesn. Η εισαγγελία τον κατηγορεί για χορήγηση κουπονιών σε τέσσερις περιπτώσεις. Ο λόγος: Είχε δώσει σε αστυνομικούς πολλά κουπόνια για ένα κοτόπουλο στο Wiesn και μια μπύρα σε σκηνή του φεστιβάλ.

Συνολική αξία: 4.028,59 ευρώ. Ο Roiderer δεν το αρνείται αυτό – αλλά δεν βλέπει γιατί αυτό θα έπρεπε να είναι τιμωρητέο. Δεν γνωρίζει καν ποιοι αστυνομικοί έλαβαν τα κουπόνια.

Ο Roiderer δεν αναγνωρίζει καμία ενοχή

Κατά τη γνώμη του Roiderer, η υπόθεση εναντίον του θα έπρεπε να είχε αποσυρθεί εδώ και καιρό – “επειδή πρόκειται για ένα ασήμαντο θέμα”.

Ο ίδιος άσκησε έφεση κατά της επιβολής ποινής “διότι δεν αναγνωρίζω καμία ενοχή”, όπως τόνισε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα δικαστεί τώρα στο περιφερειακό δικαστήριο του Μονάχου. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του δικαστηρίου, ο αστυνομικός που έλαβε τα κουπόνια έχει ήδη “τιμωρηθεί με πρόστιμο”.

Εμπορία κρατήσεων σε τραπέζια του Oktoberfest

Την Πέμπτη, το Ανώτατο Περιφερειακό Δικαστήριο του Μονάχου (OLG) θα εκδικάσει μια εντελώς διαφορετική υπόθεση, όχι ποινική, αλλά αστική: το δικαστήριο θα πρέπει να ασχοληθεί με το ερώτημα αν είναι επιτρεπτή ή όχι η διαπραγμάτευση κρατήσεων σε τραπέζια “μέσω της δευτερογενούς αγοράς”.

Οι έμποροι κρατήσεων τραπεζιών σε σκηνές σε έφεση

Οι υπεύθυνοι της σκηνής του φεστιβάλ “Ochsenbraterei” μήνυσαν έναν έμπορο επειδή προσέφερε κρατήσεις στη σκηνή τους. Το περιφερειακό δικαστήριο Ι του Μονάχου έκανε δεκτή την καταγγελία, αλλά ο έμπορος άσκησε έφεση.

Γιγαντιαία αράχνη σε κουτί μπανάνας στη Βαυαρία! (Pic)

Σύμφωνα με το δικαστήριο, πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά παρόμοιων υποθέσεων που θα εξεταστούν τώρα από το ανώτερο δικαστήριο σε δεύτερο βαθμό.

Oktoberfest στο Ντουμπάι – διαφωνία για τη διατύπωση

Επίσης, την Πέμπτη, και επίσης στο Ανώτατο Περιφερειακό Δικαστήριο του Μονάχου, το δικαστήριο πρέπει να ασχοληθεί με το ερώτημα αν ένα Oktoberfest που σχεδιάζεται στο Ντουμπάι μπορεί επίσης να ονομάζεται έτσι.

Η πόλη του Μονάχου είχε επιβάλει το 2021 από το περιφερειακό δικαστήριο του Μονάχου Ι ασφαλιστικά μέτρα που απαγόρευαν στους διοργανωτές να διαφημίζουν την προγραμματισμένη εκδήλωση στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με φράσεις όπως “Dubai Oktoberfest”, “Oktoberfest goes Dubai” ή “Το παραδοσιακό Oktoberfest στο χώρο της Παγκόσμιας Έκθεσης EXPO 2021”.

Ο διοργανωτής δεν θέλει να δεχτεί την κριτική

Οι διοργανωτές άσκησαν έφεση κατά της απόφασης αυτής. Ο επικεφαλής του Wiesn του Μονάχου, Clemens Baumgärtner, είχε δηλώσει ότι ήταν “ανακουφισμένος” μετά την απόφαση του περιφερειακού δικαστηρίου πέρυσι.

Επικεφαλής του Wiesn: Η φήμη του Oktoberfest δέχεται πλήγμα

Η χρήση του “Oktoberfest” για να βγάλουν κάποιοι επιτήδειοι χρήματα ήταν “άθλια”. Η φήμη του Wiesn θα μπορούσε να πληγεί τόσο σοβαρά από το αντίγραφο που οι επισκέπτες δεν θα ήθελαν πλέον να επισκέπτονται ούτε το πρωτότυπο.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.