Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Απασχόλησης: Αυξήθηκε το εισόδημα στη Βαυαρία

Οι εργαζόμενοι στη Βαυαρία είχαν πέρυσι κατά μέσο όρο 3663 ευρώ μεικτό εισόδημα. Αυτό σημαίνει αύξηση κατά 91 ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το περιφερειακό γραφείο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Απασχόλησης της Βαυαρίας.

Η Βαυαρία βρίσκεται έτσι πάνω από το μέσο εισόδημα της Γερμανίας, το οποίο η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Απασχόλησης είχε αναφέρει την προηγούμενη εβδομάδα στα 3516 ευρώ. Οι γυναίκες σε πλήρη απασχόληση έβγαλαν κατά μέσο όρο 15,9% λιγότερο από τους άνδρες.

Η κατάρτιση παίζει καθοριστικό ρόλο στο επίπεδο του εισοδήματος. Οι εργαζόμενοι χωρίς επαγγελματικά προσόντα είχαν μέσο εισόδημα 2665 ευρώ πέρυσι, ενώ οι εργαζόμενοι με αναγνωρισμένα επαγγελματικά προσόντα 3496 ευρώ. Για τους ακαδημαϊκούς, τα κέρδη ήταν 5741 ευρώ.

“Οι αριθμοί δείχνουν ξεκάθαρα: η απόκτηση υψηλότερων προσόντων αποδίδει”, δήλωσε ο επικεφαλής της κρατικής διεύθυνσης, Ralph Holtzwart.

Σε περιφερειακό επίπεδο, η πόλη Erlangen, που χαρακτηρίζεται από ένα πανεπιστήμιο και μεγάλες επιχειρήσεις, καταγράφει τα υψηλότερα εισοδήματα σε όλη τη Βαυαρία, με 5091 ευρώ κατά μέσο όρο.

Η πόλη Ingolstadt ήρθε δεύτερη με 4966 ευρώ, ακολουθούμενη από την πόλη και την περιφέρεια του Μονάχου με 4681 και 4640 ευρώ.

Την τελευταία θέση στη Βαυαρία κατέχει η περιφέρεια Coburg με μέσο μισθό 2931 ευρώ.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.