Ο όψιμος χειμώνας επιστρέφει στη Γερμανία μέχρι το Σαββατοκύριακο

Μεγάλο μέρος της Γερμανίας βίωσε έναν πιο ήπιο και ηλιόλουστο Φεβρουάριο από το κανονικό, αλλά αυτές οι συνθήκες που μοιάζουν με άνοιξη θα αντικατασταθούν πιθανότατα από χαμηλότερες θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες.

Η Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία σημειώνει ότι η Τετάρτη και η Πέμπτη θα είναι μεταβατικές ημέρες, καθώς ένα σύστημα χαμηλών πιέσεων με ψυχρό αρκτικό αέρα εκτοπίζει σταδιακά το θερμότερο σύστημα που καλύπτει τη χώρα αυτή τη στιγμή.

Αυτό θα φέρει μαζί του θερμοκρασίες “όψιμου χειμώνα” που είναι πιο χαρακτηριστικές για τον καιρό του Φεβρουαρίου στη Γερμανία.

Τμήματα της χώρας μπορούν να αναμένουν βροχές την Πέμπτη, ιδίως στη νότια Γερμανία. Μέχρι το Σαββατοκύριακο, οι κάτοικοι που ζουν κοντά στις Άλπεις ειδικότερα μπορούν να περιμένουν παγετό και υγρό χιόνι.

Μέχρι την Κυριακή, η βροχή και το χιόνι θα πρέπει να σταματήσουν, αλλά οι χαμηλές θερμοκρασίες θα παραμείνουν πιθανότατα, με ημερήσιες μέγιστες θερμοκρασίες γύρω στους 3C και νυχτερινές θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.

Η Γερμανία βίωσε έναν πολύ θερμότερο Φεβρουάριο από το κανονικό, με τα καιρικά συστήματα από τη νότια Ευρώπη να φέρνουν 14C στην Κολωνία εγκαίρως για το Καρναβάλι.

Αυτό ακολουθεί έναν Ιανουάριο που ήταν ο θερμότερος που έχει καταγραφεί ποτέ στη Γερμανία, με θερμοκρασίες έως και 22C να καταγράφονται την παραμονή και την ημέρα της Πρωτοχρονιάς.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.