Παγκόσμιο Κύπελλο Κατάρ: Μποϊκοτάζ από πολλές πόλεις της Γερμανίας

Σε λίγες εβδομάδες θα ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, αλλά στις πόλεις της Έσσης δεν έχουν προγραμματιστεί δημόσιες προβολές. “Η πόλη της Φρανκφούρτης δεν σχεδιάζει καμία προβολή”, λέει η αρμόδια υπηρεσία προγραμματισμού.

Και: Υπάρχει πλέον ευρεία συναίνεση ότι η ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ ήταν λάθος.

Η κατάσταση είναι παρόμοια και σε άλλους δήμους: Σύμφωνα με τις πόλεις Kassel, Gießen, Fulda, Marburg, Rüsselsheim και Offenbach, δεν πρόκειται να διοργανωθούν επίσημες εκδηλώσεις δημόσιας προβολής. Στο Βισμπάντεν, η απόφαση εκκρεμεί ακόμη.

Το Χανάου αποφάσισε επίσης από νωρίς να μην προσφέρει καμία δημόσια προβολή που να οργανώνεται ή να υποστηρίζεται από την πόλη, εξήγησε εκπρόσωπος της πόλης.

“Θεωρεί ότι η απόφαση να φιλοξενηθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ είναι λανθασμένη για διάφορους λόγους και ως εκ τούτου δεν θέλει να την υποστηρίξει”.

Ενόψει της ενεργειακής κρίσης και της κλιματικής αλλαγής, η φιλοξενία του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ αποτελεί εντελώς λάθος μήνυμα.

Η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι συνθήκες για τους φιλοξενούμενους εργαζόμενους είναι επίσης απαράδεκτες.

Σε πολλές πόλεις της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, δεν θα υπάρξουν μεγάλες εκδηλώσεις προβολής.

“Η πόλη της Κολωνίας δεν σχεδιάζει καμία δημόσια προβολή ή άλλη εκδήλωση με την ευκαιρία του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022”, δήλωσε εκπρόσωπος της πόλης στην Deutsche Presse-Agentur.

Επιπλέον, η Κολωνία δεν έχει λάβει ακόμη καμία ιδιωτική αίτηση για την πραγματοποίηση δημόσιων προβολών στην πόλη κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.

Η πόλη δεν είναι η μόνη σε αυτό- και άλλες μεγάλες πόλεις απέχουν επίσης. Η πόλη του Ντίσελντορφ, πρωτεύουσα του ομόσπονδου κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, επίσης δεν σχεδιάζει δημόσιες μεταδόσεις των αγώνων.

Στην περιοχή του Ρουρ, επίσης, πολλοί άνθρωποι θα πρέπει να στερηθούν την παρακολούθηση του χειμερινού Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στο Ντόρτμουντ δεν έχει προγραμματιστεί τίποτα και ούτε στο Μπόχουμ υπάρχουν σημαντικές εκδηλώσεις.

“Γνωρίζουμε μόνο ότι ορισμένα εστιατόρια θα προβάλλουν τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου”, δήλωσε εκπρόσωπος της Bochum Marketing GmbH.

Οι πόλεις δεν έδωσαν πληροφορίες σχετικά με τους συγκεκριμένους λόγους για τους οποίους δεν προγραμματίστηκαν εκδηλώσεις.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.