Πελάτες της Telekom στη Γερμανία: Προσοχή σε αυτή την απάτη

Newsroom

Απάτες μέσω διαδικτυακών μηνυμάτων στη Γερμανία το 2022

Το κέντρο συμβουλών καταναλωτών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας προειδοποιεί για μια νέα απάτη: εγκληματίες προσπαθούν να αποκτήσουν τα δεδομένα των πελατών της Telekom μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου…

Προσποιούνται ότι είναι μέλη της βασιλικής οικογένειας της Νιγηρίας που δεν ξέρουν τι να κάνουν με την κληρονομιά τους ή μιμούνται τον εξυπηρετικό υπάλληλο της DHL που επισημαίνει ένα λάθος παραδοθέν δέμα:

Φαίνεται ότι δεν υπάρχουν όρια στη φαντασία των διαδικτυακών απατεώνων. Το Κέντρο Συμβουλευτικής Καταναλωτών NRW προειδοποίησε για μια νέα απάτη.

Όπως επισημαίνει η πύλη στην αρχική της σελίδα, οι πελάτες της Telekom πλήττονται όλο και περισσότερο από μηνύματα ηλεκτρονικού “ψαρέματος”.

Οι εγκληματίες στέλνουν μηνύματα με θέμα “Σημαντικό: Ασυνήθιστη δραστηριότητα λογαριασμού” και ενημερώνουν τους παραλήπτες για μια υποτιθέμενη δέσμευση λογαριασμού.

Προκειμένου να αποκατασταθεί ο λογαριασμός, πρέπει να συμπληρωθεί μια φόρμα στην οποία αποκτά κανείς πρόσβαση μέσω ενός εξωτερικού συνδέσμου. Εκεί, οι πελάτες καλούνται να εισάγουν τα προσωπικά τους δεδομένα.

Τι πρέπει να προσέξουν οι επηρεαζόμενοι…

Το κέντρο συμβουλών καταναλωτών συμβουλεύει τους παραλήπτες να μεταφέρουν το μήνυμα απευθείας στον φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας και να μην κάνουν κλικ στον σύνδεσμο που περιέχει.

Αυτό και άλλα μηνύματα ηλεκτρονικού “ψαρέματος” μπορούν να προωθηθούν στη διεύθυνση phishing@verbraucherzentrale.nrw για να βοηθήσουν το κέντρο συμβουλών καταναλωτών να προειδοποιήσει για ύποπτα μηνύματα.

Η εταιρεία εξηγεί στην αρχική της σελίδα πώς να διακρίνετε τα γνήσια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Telekom από τα μηνύματα απάτης.

Ένα αλάνθαστο σημάδι γνησιότητας είναι μια ειδική σφραγίδα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Επιπλέον, τα τιμολόγια της Telekom περιέχουν πάντα τον ακριβή αριθμό λογαριασμού ή λογαριασμού πελάτη στη γραμμή θέματος.

Τέλος, δεν ζητούνται κωδικοί πρόσβασης και οι πελάτες αναφέρονται πάντα ονομαστικά στον χαιρετισμό.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης