Προσοχή: Περιορισμοί το καλοκαίρι στον σιδηρόδρομο στην NRW

Σημαντικό: Μεγάλες αλλαγές στις μεταφορές στη Βαυαρία!

Ο εθνικός σιδηροδρομικός φορέας της Γερμανίας, η Deutsche Bahn, χρησιμοποιεί τις καλοκαιρινές διακοπές στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία για να πραγματοποιήσει μια σειρά από μεγάλα κατασκευαστικά έργα. Δείτε πώς και πού επηρεάζουν άμεσα τους ταξιδιώτες.

Σύμφωνα με την Deutsche Bahn, η σιδηροδρομική εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τις καλοκαιρινές διακοπές στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία για να “καταστήσει την υποδομή της κατάλληλη για το μέλλον”.

Ως αποτέλεσμα, πολλοί ταξιδιώτες θα πρέπει να στραφούν σε λεωφορεία αντικατάστασης ή να κάνουν παρακάμψεις τις επόμενες εβδομάδες.

Από τις 11 μ.μ. της Παρασκευής 30 Ιουνίου έως τις 5 π.μ. της Τετάρτης 26 Ιουλίου, οι εργαζόμενοι θα αντικαταστήσουν περίπου 3.700 τόνους έρματος και περισσότερους από 8.400 στρωτήρες κατά μήκος δέκα χιλιομέτρων γραμμής μεταξύ Μπόχουμ και Έσσεν.

Η Deutsche Bahn επενδύει περίπου 4,7 εκατομμύρια ευρώ στις εργασίες κατασκευής και στοχεύει να βελτιώσει σημαντικά την ευελιξία των τρένων που κινούνται στη συγκεκριμένη διαδρομή, γεγονός που θα συμβάλει στην αποφυγή καθυστερήσεων, αναφέρει η εταιρεία.

Ποια δρομολόγια θα επηρεαστούν Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία;

Η διαδρομή μεταξύ Ντίσελντορφ και Βούπερταλ, η οποία έχει επηρεαστεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, θα βρεθεί και πάλι αντιμέτωπη με κλείσιμο για αρκετές εβδομάδες. Αυτή τη φορά, το κλείσιμο θα διαρκέσει καθ’ όλη τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.

Οι επηρεαζόμενες γραμμές περιλαμβάνουν τις γραμμές S8, S28, S68, RE4 και RE13 και θα κυκλοφορήσουν λεωφορεία αντικατάστασης σιδηροδρομικών γραμμών.

Αυτή είναι η τρίτη φορά, μετά από κλεισίματα το 2017 και το 2022, που η γραμμή Ντίσελντορφ-Βούπερταλ θα κλείσει για περίπου έξι εβδομάδες.

Το περσινό χρονοδιάγραμμα κατασκευής διακόπηκε όταν οι εργάτες ανακάλυψαν ότι απροσδόκητα καλώδια και σωλήνες βρίσκονταν μόλις 50 εκατοστά κάτω από τις γραμμές.

Η γραμμή S6 μεταξύ Ντίσελντορφ και Έσσεν θα κλείσει επίσης από τις 24 Ιουνίου έως τις 30 Ιουλίου για την ανακαίνιση της σήραγγας Höseler, η οποία υπέστη ζημιές στο σκυρόδεμα κατά τη διάρκεια έντονης βροχόπτωσης.

Στην περιοχή του Ρουρ, στη διαδρομή Bochum-Essen θα γίνουν εργασίες κατασκευής από τις 30 Ιουνίου έως τις 26 Ιουλίου, επηρεάζοντας τις γραμμές RE6, RE16 και RB40.

Επιπλέον, η διαδρομή μεταξύ Ντόρτμουντ και Schwerte θα κλείσει από τις 22 Ιουνίου έως τις 31 Ιουλίου, επηρεάζοντας τις γραμμές RE57 και RB53.

Στην περιοχή Münsterland, η διαδρομή Rheine-Osnabrück θα κλείσει από τις 23 Ιουνίου έως τις 5 Αυγούστου για διάφορες εργασίες συντήρησης.

Πολλές άλλες γραμμές θα παρουσιάσουν εκτροπές και, κατά καιρούς, θα απαιτήσουν από τους ταξιδιώτες να στραφούν σε λεωφορεία τα Σαββατοκύριακα ή κατά τις νυχτερινές ώρες.

Η Deutsche Bahn συμβουλεύει τους επιβάτες να συμβουλεύονται τις ιστοσελίδες των συγκοινωνιακών υπηρεσιών για ενημερωμένα δρομολόγια και λεπτομέρειες των διαδρομών πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης