Πετάξτε έξω έναν πατέρα που συμπεριφέρεται σαν ηλίθιος

Σχόλιο για τη βία κατά των διαιτητών στη Γερμανία: Ένας πατέρας (48) απειλεί να αποκεφαλίσει έναν 15χρονο ερασιτέχνη διαιτητή. Επειδή ο γιος του έχασε ένα παιχνίδι.

Μια νέα διάσταση της βίας στο ποδόσφαιρο; Όχι, δυστυχώς όχι.

Οι διαιτητές προσβάλλονται και απειλούνται από τότε που υπάρχουν ποδοσφαιρικοί αγώνες. Μόλις προχθές, ένας ακόμη αγώνας χρειάστηκε να διακοπεί στο Ντόρτμουντ, επειδή ένας οπαδός της ομάδας της περιφερειακής κατηγορίας SC Osmanlispor έπιασε από τον λαιμό έναν επόπτη γραμμών.

Όλοι όσοι έχουν παίξει ποδόσφαιρο χαμηλότερης κατηγορίας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα έχουν βιώσει αυτές τις σκηνές: θερμά επεισόδια, όχλοι που γίνονται βίαιοι και ξεφεύγουν από τον έλεγχο.

Διαιτητές που κλειδώνονται στα αποδυτήριά τους. Και κάθε ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής γνωρίζει τους συλλόγους της πόλης του όπου κανένας διαιτητής δεν θέλει να σφυρίζει.

Είναι καλύτερα να πας εκεί ήδη προστατευμένος. Όπου είναι καλύτερα να μην προκαλείς τους θεατές, αλλιώς θα φας ξύλο.

Δηλαδή είναι παλιά νέα; Δεν αξίζει να το αναφέρουμε; Αντιθέτως.

Για πολλούς παίκτες και θεατές, το ποδόσφαιρο είναι το περιβάλλον στο οποίο μπορούν να εκτονωθούν.

Άγχος στη δουλειά; Προβλήματα με τη σύζυγο; Δεν έχει σημασία για 90 λεπτά. Όλα μπορούν να βγουν προς τα έξω.

Τα πάντα προβάλλονται σε αυτό το παιχνίδι. Σε αυτόν τον αντίπαλο. Αυτός ο διαιτητής, αν δεν σφυρίξει το παιχνίδι όπως θέλει. Τότε η συσσωρευμένη απογοήτευση ξεσπάει.

Το χειρότερο όταν αυτό συμβαίνει σε ένα παιχνίδι νέων. Όπου οι παίκτες μαθαίνουν ακόμα – μεταξύ άλλων – τι είδους συμπεριφορά είναι αποδεκτή στο γήπεδο ποδοσφαίρου.

Τι αγνοούν: Ότι η ήττα είναι μέρος του ποδοσφαίρου, ακόμη και αν δεν είναι πάντα δίκαιη. Ότι και οι διαιτητές είναι αλάνθαστοι.

Ότι θα πρέπει να είμαστε πολύ χαρούμενοι που υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που κάνουν αυτό το επάγγελμα: Να στέκονται στην κακοκαιρία για μισή μέρα το Σάββατο για 5 ευρώ για να διαιτητεύσουν την αδέξια συμπλοκή παιδιών, στα οποία μόνο οι πατεράδες τους βλέπουν τον επόμενο Μέσι.

Στη Γερμανία, κάθε 1339ο παιχνίδι εγκαταλείφθηκε τη σεζόν 2021/22. Το 0,075% του συνόλου των αγώνων.

Η τάση είναι ανοδική: πριν από την Κορόνα, ήταν 0,05%. Το επάγγελμα του διαιτητή έχει γίνει πιο σκληρό, οι ασφάλειες πιο λίγες.

Στα γήπεδα και τις αυλές των σχολείων, κανείς δεν φαίνεται να ενοχλείται πια όταν αυτά τα παιδιά απειλούνται με θάνατο και οι μητέρες τους με ύβρεις.

Αυτό καθιστά ακόμη πιο αναγκαία την ανάληψη αποφασιστικής δράσης εναντίον εκείνων που δεν μπορούν να ελέγξουν τον εαυτό τους.

Απαγορεύσεις σε σπίτια. Αφαίρεση βαθμών. Αποβολές, ακόμη και αποκλεισμός από το παιχνίδι.

Αυτοί που κακοποιούν, απειλούν και χτυπούν δεν έχουν θέση στα γήπεδα του ποδοσφαίρου μας.

Αν ο μπαμπάς δεν επιτρέπεται πλέον να παρακολουθεί επειδή συμπεριφέρεται σαν ηλίθιος, τότε ίσως το παιδί μάθει από αυτό.

Αν το παιδί ντρέπεται για τον μπαμπά, τότε ίσως και ο μπαμπάς να μάθει κάτι, ποιος ξέρει.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης