Σοκ: Πιλότος αρρώστησε σε πτήση από Ελλάδα προς Φρανκφούρτη

Σοκ: Πιλότος αρρώστησε σε πτήση από Ελλάδα προς Φρανκφούρτη

Δραματικές σκηνές στο πιλοτήριο: Πριν από την προσγείωση στη Φρανκφούρτη, ο κυβερνήτης ενός αεροπλάνου αρρωσταίνει ξαφνικά. Ένας νεαρός συγκυβερνήτης πρέπει να αποδείξει την αξία του…

Το πλήρωμα ενός αεροσκάφους της Eurowings Discover αντιμετώπισε μια έκτακτη κατάσταση στο πιλοτήριο την περασμένη εβδομάδα κατά την προσέγγιση στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης: όπως αναφέρει η πύλη “Aviation Herald”, ένα Airbus A320-200 κατευθυνόταν προς τη Φρανκφούρτη την Τετάρτη από το Ηράκλειο (Ελλάδα), όταν ο κυβερνήτης του αεροσκάφους ξαφνικά δεν μπορούσε να εκτελέσει τα καθήκοντά του λόγω ιατρικού προβλήματος.

Το περιστατικό έγινε γνωστό μόλις τώρα.

Λόγω της ξαφνικής ασθένειας του κυβερνήτη, λεπτομέρειες της οποίας δεν έγιναν γνωστές, ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους ανέλαβε τον έλεγχο.

Σύμφωνα με την Aviation Herald, ο άνδρας ήταν ένας νεοσύλλεκτος που μόλις πρόσφατα είχε αρχίσει να εργάζεται στην αεροπορική εταιρεία ως συγκυβερνήτης.

Ο νεαρός πιλότος κατάφερε να προσγειώσει το αεροσκάφος με ασφάλεια στον διάδρομο προσγείωσης της Φρανκφούρτης.

Ελικόπτερο μεταφέρει τον κυβερνήτη στο νοσοκομείο – έπαινος για τον συγκυβερνήτη

Ένα ελικόπτερο διάσωσης περίμενε ήδη εκεί τον πιλότο, ο οποίος στη συνέχεια μεταφέρθηκε από αυτό σε νοσοκομείο.

Προφανώς, το αεροσκάφος της Eurowings Discover είχε προτεραιότητα έναντι άλλων αεροσκαφών λόγω της έκτακτης ανάγκης.

Τα στοιχεία από την πύλη “Flightradar24” δείχνουν ότι το αεροπλάνο οδηγήθηκε απευθείας σε θέση στάθμευσης μετά την προσγείωση απευθείας στον διάδρομο προσγείωσης, αντί να χρειαστεί να περιμένει μερικά λεπτά ακόμη για χώρο στάθμευσης.

Ο νεαρός πιλότος του αεροσκάφους βρισκόταν ακόμη στην αρχή της καριέρας του κατά τη στιγμή του συμβάντος: Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης εμπορικών πιλότων, οι σπουδαστές πιλότοι ξεκινούν την εργασία τους στο πιλοτήριο ως συγκυβερνήτες.

Αυτό σημαίνει ότι έχουν συνήθως σημαντικά λιγότερη πτητική εμπειρία από τον κυβερνήτη.

Ως εκ τούτου, δεν έχουν την τελική διοίκηση επί του αεροσκάφους. Ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία, ένας συγκυβερνήτης πρέπει να αποκτήσει μεταξύ 3000 και 6000 ωρών πτητικής εμπειρίας προτού προαχθεί σε κυβερνήτη.

Στα σχόλια κάτω από το δημοσίευμα, ο νεαρός πιλότος επαινέθηκε από ειδικούς της αεροπορίας.

Ένας χρήστης έγραψε: “Αυτή είναι μια κατάσταση που κανείς δεν θέλει να βιώσει. Ειδικά κάποιος που μόλις ξεκίνησε τη δουλειά του και δεν έχει ακόμη μεγάλη εμπειρία”.

Ένας άλλος έγραψε: “Η αντιμετώπιση μιας ξαφνικής κατάστασης με έναν μόνο πιλότο και έναν άρρωστο κυβερνήτη στη διπλανή θέση θα ήταν μια κατάσταση που θα έσφιγγε τον κλοιό ακόμη και για έναν πιλότο με χιλιάδες ώρες πτήσης”.

Η Eurowings Discover δήλωσε στην πύλη Scene ότι όλοι οι επιβάτες μπόρεσαν να βγουν με ασφάλεια από το αεροσκάφος μετά το ιατρικό περιστατικό στο πιλοτήριο.

Το αεροπλάνο παρέμεινε στο έδαφος της Έσσης για περίπου τέσσερις ώρες και στη συνέχεια ξεκίνησε την επόμενη πτήση του.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης