Ποια είναι η πρωτεύουσα των μετακινούμενων της Γερμανίας;

Κάθε μέρα, αρκετές χιλιάδες άνθρωποι μετακινούνται για να εργαστούν στο Μόναχο. Η Κρατική Στατιστική Υπηρεσία προσδιόρισε τώρα πόσοι ακριβώς είναι και πόσα χιλιόμετρα διανύουν..

Σύμφωνα με την κρατική στατιστική υπηρεσία της Βαυαρίας, το Μόναχο είναι “η πρωτεύουσα των μετακινούμενων της Γερμανίας“.

Κάθε μέρα, περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι μετακινούνται από/προς το χώρο εργασίας τους στη βαυαρική πρωτεύουσα.

Απόσταση μετακίνησης: 39 χιλιόμετρα κατά μέσο όρο

Το Μόναχο προηγείται έτσι της Φρανκφούρτης με 445.000 και του Αμβούργου με 427.000 μετακινούμενους, ανακοίνωσε η υπηρεσία.

Αντίθετα, 222.000 άνθρωποι μετακινούνται καθημερινά από το Μόναχο για να εργαστούν, δηλαδή το 15% του πληθυσμού του Μονάχου.

Κατά μέσο όρο, οι μετακινούμενοι προς το Μόναχο διανύουν 39 χιλιόμετρα – υπερδιπλάσια απόσταση σε σχέση με τους μετακινούμενους προς άλλους τόπους εργασίας στη Βαυαρία: κατά μέσο όρο διανύουν 15 χιλιόμετρα.

Ωστόσο, για το 14% των εργαζομένων στη Βαυαρία, ο τόπος κατοικίας και ο τόπος εργασίας απέχουν μεταξύ τους περισσότερα από 50 χιλιόμετρα.

“Είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο ότι για περισσότερο από το 5% των ανδρών μετακινούμενων, η απόσταση μεταξύ του τόπου κατοικίας και του τόπου εργασίας είναι 200 ή περισσότερα χιλιόμετρα”, ανέφερε το κρατικό γραφείο.

Ωστόσο, παραμένει ανοιχτό αν η απόσταση αυτή καλύπτεται καθημερινά ή μόνο σε μεμονωμένες ημέρες.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης