Πόλη της NRW απαγορεύει τις φωτογραφίες τάφων στο νεκροταφείο

Γερμανία: Πόλη της NRW απαγορεύει τις φωτογραφίες τάφων στο νεκροταφείο

Φωτογράφηση επιτύμβιων λίθων σε νεκροταφεία για να βγάλουν χρήματα με τα δεδομένα στο διαδίκτυο; Αυτή η αμφισβητήσιμη πρακτική ήταν ανεξέλεγκτη στο Monheim. Οι πολιτικοί λαμβάνουν τώρα μέτρα…

Ένας εκπρόσωπος της πόλης Monheim δήλωσε στη BILD: “Υπήρχαν επανειλημμένα αιτήματα από συλλόγους ή εταιρείες.

Ήθελαν “να φωτογραφίσουν όλες τις ταφόπλακες στα δημοτικά νεκροταφεία, να τις καταγράψουν ψηφιακά και να τις θέσουν στο διαδίκτυο, μαζί με τα δεδομένα που περιέχουν, υπό τη σημαία αυτού που αρχικά ακούγεται ως ευγενής πρόθεση: “παροχή δεδομένων για τη γενεαλογική έρευνα”.

Τα δεδομένα των νεκρών αποφέρουν μετρητά

Ο εκπρόσωπος συνεχίζει: “Αλλά πίσω από αυτό κρύβονται συνήθως επιχειρηματικά μοντέλα – βασισμένα στα δεδομένα των νεκρών”.

Αυτό έγινε υπερβολικό για την ηγεσία της πόλης. Το δημοτικό συμβούλιο του Μονχάιμ ψήφισε τώρα μια τροποποίηση του καταστατικού του νεκροταφείου: απαγορεύει τη μαζική συλλογή και την εμπορική παροχή αυτών των δεδομένων.

Φυσικά, μια φωτογραφία του τάφου της μητέρας ή του παππού μπορεί να εξακολουθεί να λαμβάνεται για ιδιωτικούς σκοπούς.

Στη νέα έκδοση του καταστατικού, το άρθρο 5.2δ (συμπεριφορά στο νεκροταφείο) αναφέρει: “Στα νεκροταφεία δεν επιτρέπεται ιδίως η πραγματοποίηση κινηματογραφικών, ηχητικών, βιντεοσκοπημένων ή φωτογραφικών εγγραφών που δεν προορίζονται αποκλειστικά για ιδιωτικούς σκοπούς χωρίς τη συγκατάθεση του φορέα εκμετάλλευσης του νεκροταφείου.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη.

Ο δήμος υπεύθυνος για την ανάπαυση των νεκρών

Ως “ιδιοκτήτης του νεκροταφείου”, ο δήμος είναι υποχρεωμένος να διαφυλάξει την ανάπαυση των νεκρών που απορρέει από το άρθρο 1, παράγραφος 1 του βασικού νόμου.

Ο εκπρόσωπος της πόλης: “Αυτό σημαίνει ότι τα προσωπικά δικαιώματα των νεκρών ισχύουν και προστατεύονται και μετά το θάνατό τους.

Αυτό περιλαμβάνει επίσης την προστασία από τη συλλογή δεδομένων, όπως ονόματα, ημερομηνίες γέννησης και θανάτου όσων έχουν ταφεί στο νεκροταφείο”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης