12 εκατομμύρια πολίτες στη Γερμανία θα έχουν περισσότερα χρήματα

Από τον Ιούλιο του 2023: 12 εκατομμύρια πολίτες στη Γερμανία θα έχουν περισσότερα χρήματα στους λογαριασμούς τους…

Οι συνταξιούχοι στη Γερμανία μπορούν να χαίρονται

Σύντομα θα λάβουν περισσότερα χρήματα… Δώδεκα εκατομμύρια συνταξιούχοι θα λάβουν περισσότερα χρήματα από την 1η Ιουλίου. Αυτό ανακοινώθηκε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση την Τετάρτη.

Εξισορρόπηση μεταξύ Ανατολής και Δύσης

Αρχικά, οι συντάξεις στα παλαιά και στα νέα ομόσπονδα κρατίδια επρόκειτο να εξισωθούν μέχρι τον Ιούλιο του 2024. Τώρα, οι συντάξεις πρόκειται να αυξηθούν κατά 4,39% στη Δύση και 5,86% στην Ανατολή ήδη ένα χρόνο νωρίτερα. “Η αξία της σύνταξης είναι πλέον ενιαία 37,60 ευρώ”, ανακοινώνει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση στην ιστοσελίδα της.

Το ποσό αυτό “αντιστοιχεί στη μηνιαία σύνταξη […] εάν κάποιος κέρδιζε έναν μέσο μισθό για ένα έτος και κατέβαλε γι’ αυτόν συνταξιοδοτικές εισφορές”.

Σταθεροποίηση των συντάξεων “μακροπρόθεσμα”

Κάποιος που προηγουμένως είχε σύνταξη 1.000 ευρώ θα λάβει τότε 1.043,90 ευρώ στα παλαιά ομόσπονδα κρατίδια και 1.058,86 ευρώ στα νέα ομόσπονδα κρατίδια. Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό υπουργό Εργασίας Hubertus Heil, η αύξηση είναι αποτέλεσμα της “αύξησης των μισθών” και της “ισχυρής αγοράς εργασίας στη Γερμανία“.

Θέλει επίσης να “σταθεροποιήσει τη νόμιμη σύνταξη μακροπρόθεσμα”. Μια ρήτρα προστασίας του επιπέδου θα προβλέπει ότι το επίπεδο της σύνταξης δεν θα πέφτει κάτω από το 48%.

Το 2023, αυτό έχει ήδη επιτευχθεί: το επίπεδο της σύνταξης είναι λίγο πάνω από το 48 τοις εκατό. Αυτό σημαίνει ότι η σύνταξη ενός ατόμου που “εργαζόταν πάντα με τον μέσο μισθό επί 45 χρόνια” είναι λίγο πάνω από το 48 τοις εκατό του τρέχοντος μέσου μισθού.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης