Περισσότερες απουσίες εργασίας λόγω κατανάλωσης αλκοόλ

Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι στη Βαυαρία απουσιάζουν από την εργασία τους λόγω κατανάλωσης αλκοόλ.

Σύμφωνα με μελέτη της KKH Kaufmännische Krankenkasse, ο αριθμός των εργαζομένων που πίνουν υπερβολικά αλκοόλ έχει αυξηθεί κατά περίπου 22% μεταξύ 2011 και 2021.

Η Βαυαρία βρίσκεται κάτω από τον παγγερμανικό μέσο όρο της τάξης του 32 τοις εκατό για την αύξηση αυτή – η Σαξονία-Άνχαλτ φτάνει την υψηλότερη τιμή με περίπου 91 τοις εκατό, η Έσση τη χαμηλότερη με λίγο κάτω από 5 τοις εκατό.

Το KKH είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταμεία υποχρεωτικής ασφάλισης υγείας στη Γερμανία με περίπου 1,6 εκατομμύρια ασφαλισμένους.

Σύμφωνα με το KKH, η πανδημία της Corona παίζει πιθανώς ρόλο στην αύξηση της κατανάλωσης αλκοόλ.

Το 2019, για παράδειγμα, ο μέσος όρος αναρρωτικών αδειών ανά εξαρτώμενο από το αλκοόλ εργαζόμενο στο κρατίδιο της Βαυαρίας ήταν 30 ημέρες – το 2021, αυξήθηκε κατά μέσο όρο σε 35 ημέρες αναρρωτικής άδειας, ανακοίνωσε το KKH στο Ανόβερο την Πέμπτη.

Οι γιατροί είχαν διαγνώσει υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ σε περίπου ένα τοις εκατό των εργαζομένων στη Βαυαρία, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν διπλάσιων ανδρών από ό,τι γυναικών.

Εκτός από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, η διάγνωση αυτή περιλαμβάνει επίσης την εξάρτηση, τα συμπτώματα στέρησης και τις ψυχολογικές διαταραχές συμπεριφοράς που προκαλούνται από το αλκοόλ.

“Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγκαλύπτεται η προβληματική κατανάλωση και να αντισταθμίζονται οι επιπτώσεις από άλλους”, τόνισε ο Michael Falkenstein, ειδικός του KKH για θέματα εθισμού.

Ο αλκοολισμός δεν αποτελεί κίνδυνο μόνο για την υγεία των πασχόντων, αλλά μπορεί να επηρεάσει και το εργασιακό περιβάλλον, είπε.

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες της KKH, οι κίνδυνοι του αλκοόλ συχνά υποτιμώνται: οι αλκοολικοί έχουν υψηλότερο κίνδυνο ατυχημάτων στην εργασία, είναι λιγότερο αποδοτικοί και κάνουν περισσότερα λάθη.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης