Προσοχή σε οδηγούς φορτηγών που ταξιδεύουν στη Γερμανία

Νικόλαος Σκριτλής

Updated on:

απαγόρευσης οδήγησης φορτηγών στη Γερμανία

Οι “κόφτες” των μουσαμάδων προκαλούν τακτικά προβλήματα και μεγάλες ζημιές, όπως συνέβη στην Α1 το Σαββατοκύριακο. Αρκετές δεκάδες φορτηγά υπέστησαν ζημιές.

Η αστυνομία στο Rotenburg (Wümme) έλαβε πολλές αναφορές για τους λεγόμενους “κόφτες μουσαμάδων” κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Σύμφωνα με την αστυνομία τη Δευτέρα, 60 μουσαμάδες φορτηγών καταστράφηκαν το βράδυ της Κυριακής.

Οι δράστες κυνηγούσαν πιθανότατα το φορτίο. Όμως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η απόδοσή τους ήταν εξαιρετικά πενιχρή.

Μεταξύ 10 μ.μ. το βράδυ του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής, άγνωστοι δράστες άνοιξαν τους μουσαμάδες περίπου 60 φορτηγών στο πάρκινγκ του αυτοκινητόδρομου Stellheide και στο χώρο εξυπηρέτησης Ostetal Süd.

“Συγκριτικά μικρό φορτίο έπεσε στα χέρια τους κατά τη διαδικασία”, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομικής επιθεώρησης του Ρότενμπουργκ.

Μόνο σε μία περίπτωση οι εγκληματίες κατάφεραν να αρπάξουν κάτι χειροπιαστό: τρεις συσκευασίες γάλακτος. Έκλεψαν επίσης ένα κουτί με ηλεκτρονικούς δίσκους στάθμευσης από ένα άλλο όχημα.

Σε σύγκριση με τα κλεμμένα αγαθά, η ζημιά ήταν μάλλον “πολύ μεγαλύτερη”, δήλωσε ο εκπρόσωπος. Παρέμεινε ασαφές το ύψος της ζημίας που πραγματικά ανήλθε.

Ζημιές δισεκατομμυρίων

Σε μια άλλη περίπτωση, πολυάριθμοι μουσαμάδες φορτηγών κόπηκαν επίσης τη νύχτα προς την Κυριακή.

Οι αστυνομικοί μέτρησαν συνολικά 13 μουσαμάδες που είχαν κοπεί στο χώρο στάθμευσης της μάντρας αυτοκινήτων της Shell στην Moordeicher Landstraße.

Παρόλο που είχαν ξηλωθεί αρκετά χαρτοκιβώτια από τις θήκες του φορτίου εκεί, δεν είχε κλαπεί τίποτα.

Οι ερευνητές υπολογίζουν τις ζημιές εδώ σε 1.500 ευρώ ανά μουσαμά, δηλαδή συνολικά περίπου 20.000 ευρώ.

Αν προεκτεθούν στους 60 μουσαμάδες στην Α1, οι ζημιές εκεί είναι πιθανό να ανέρχονται σε περίπου 90.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη Γερμανική Ένωση Μεταφορέων και Logistics (DSLV), οι ζημιές που προκαλούνται από τους κομμένους μουσαμάδες μόνο στη Γερμανία ανέρχονται σε περίπου 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Οι εκτιμήσεις της ΕΕ ανεβάζουν τις ετήσιες ζημιές στην Ευρώπη σε περίπου 8,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο υπολογισμός περιλαμβάνει τόσο τους κατεστραμμένους μουσαμάδες όσο και τα κλεμμένα εμπορεύματα.

Σύμφωνα με το DSLV, μόνο το 2021 καταγράφηκαν στη Γερμανία περίπου 25.000 περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, πίσω από την πλειονότητα των εγκλημάτων κρύβονται οργανωμένες συμμορίες, κυρίως από την Πολωνία.

Η αστυνομία αναζητά μάρτυρες. Παρακαλείται όποιος έχει κάνει ύποπτες παρατηρήσεις να επικοινωνήσει με τους αστυνομικούς της αστυνομίας του αυτοκινητοδρόμου Sittensen στο τηλέφωνο 04282/59414-0.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης