Προσοχή: Τι να κάνετε αν λάβετε sms από την Sparkasse;

Ένα SMS στο όνομα των ταμιευτηρίων (Sparkasse) προκαλεί σήμερα αβεβαιότητα στους πελάτες. Όποιος πέφτει στην παγίδα της θρασύτατης απάτης μπορεί γρήγορα να χάσει τις αποταμιεύσεις του. Αποκαλύπτουμε τι πρέπει να κάνουμε.

“Αγαπητέ πελάτη, παρακαλούμε επιβεβαιώστε τα προσωπικά σας δεδομένα για να αποφύγετε τον αποκλεισμό”.

Έτσι αρχίζει το SMS που αποστέλλεται σήμερα στο όνομα της Sparkasse. Ακολουθεί ένας σύνδεσμος προς μια σελίδα για την επιβεβαίωση των δικών σας δεδομένων.

Αλλά η ένωση της τράπεζας προειδοποιεί: Πίσω από το μήνυμα δεν κρύβεται η τράπεζα, αλλά απατεώνες. Με το πρόσχημα της επιβεβαίωσης προσωπικών δεδομένων, προσπαθούν να εξαπατήσουν τους πελάτες ώστε να οδηγηθούν σε μια ψεύτικη ιστοσελίδα (phishing).

Εκεί ζητούνται τα στοιχεία πρόσβασης στην ηλεκτρονική τραπεζική, περαιτέρω προσωπικά δεδομένα καθώς και ο αριθμός και το PIN της Sparkassen-Card σας.

Η Sparkasse προειδοποιεί

“Παρακαλείστε να μην εισάγετε κανένα στοιχείο στις σελίδες phishing. Διαφορετικά, τα δεδομένα σας θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν καταχρηστικά από επιτήδειους, για παράδειγμα για να σας καλέσουν στο όνομα της Sparkasse σας και να σας ζητήσουν ένα TAN.

Αυτό το TAN μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διενέργεια μιας δόλιας μεταφοράς ή για τη δημιουργία μιας ψηφιακής κάρτας της Sparkassen-Card σας.

Η ψηφιακή κάρτα μπορεί με τη σειρά της να χρησιμοποιηθεί για δόλιες αγορές ή, μαζί με τον κωδικό PIN της Sparkassen-Card, για δόλιες αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ.”

Όποιος έχει ήδη ακολουθήσει τον απατηλό σύνδεσμο και έχει εισάγει τα στοιχεία του στη σελίδα phishing θα πρέπει να επικοινωνήσει αμέσως με την Sparkasse και να μπλοκάρει την πρόσβαση στην ηλεκτρονική τραπεζική και την κάρτα Sparkassen-Card.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.