Ποια μέτρα θα ισχύουν αύριο στη Βάδη-Βυρτεμβέργη;

Η κυβέρνηση του κρατιδίου στη Βάδη-Βυρτεμβέργη σχεδιάζει να προσαρμόσει το διάταγμα κατά της πανδημίας. Από εδώ και στο εξής, το επίπεδο συναγερμού Ι θα ισχύει και πάλι στο κρατίδιο – αλλά με νέους κανόνες.

Μετά τις διαβουλεύσεις της Δευτέρας, η Βάδη-Βυρτεμβέργη θέλει να προσαρμόσει το ισχύον διάταγμα σε ορισμένα σημεία αυτή την εβδομάδα. Ο πρωθυπουργός Winfried Kretschmann θέλει να διατηρήσει μια “πορεία σύνεσης”. Είχε ήδη ανακοινώσει στις αρχές της εβδομάδας ότι “δεν θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές”.

Πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητο να περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι τα ακριβή αποτελέσματα της μετάλλαξης Omikron. Παρά την ανησυχία για την υπερφόρτωση των κλινικών λόγω της ανεξέλεγκτης μετάλλαξης, θα υπάρξουν κάποιες χαλαρώσεις από τη μία πλευρά – αλλά και αυστηροποιήσεις από την άλλη.

Σήμερα Τετάρτη, ο Kretschmann θα παρουσιάσει τα σχέδιά του στο κοινοβούλιο του κρατιδίου της Στουτγάρδης.

Ο λόγος είναι ότι η κυβέρνηση των Πρασίνων και του CDU πρέπει να επαναφέρει το σύστημα των έως πρότινος ισχυόντων βημάτων. Πιο πρόσφατα, είχε ανασταλεί το επίπεδο συναγερμού ΙΙ λόγω της μετάλλαξης Omikron.

Ωστόσο, το διοικητικό δικαστήριο του Mannheim θεωρεί τη διαδικασία αυτή παράνομη και έχει ήδη αναστείλει μεμονωμένα μέτρα στα πανεπιστήμια και στον τομέα του λιανικού εμπορίου. Λόγος; Η έκθεση των νοσοκομείων είναι επί του παρόντος κάτω από τα όρια για το επίπεδο συναγερμού ΙΙ.

Επίπεδο συναγερμού I – ισχύουν οι ακόλουθοι κανόνες στη Βάδη Βυρτεμβέργη

Στο κρατικό κοινοβούλιο, ο Kretschmann υπερασπίζεται την αναστολή του επιπέδου συναγερμού ΙΙ ως “προσωρινό προληπτικό μέτρο”. Το αναπροσαρμοσμένο πλέον διάταγμα πρόκειται να ψηφιστεί και να κηρυχθεί εκτάκτως την Τετάρτη και να τεθεί σε ισχύ την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με αυτό, το κρατίδιο επανήλθε στο επίπεδο συναγερμού Ι, στο οποίο ισχύουν οι ακόλουθες αλλαγές σε αντίθεση με τον παλαιό κανονισμό:

  • Τα κλαμπ και οι ντίσκο θα παραμείνουν κλειστά (προηγουμένως ίσχυε ο κανονισμός 2G).
  • Οι υπαίθριες εκδηλώσεις θα περιορίζονται σε 1.500 άτομα – οι διοργανωτές μπορούν, ωστόσο, να επιλέξουν τον κανονισμό 2G plus – τότε επιτρέπονται έως και 3.000 συμμετέχοντες.
  • Η υποχρέωση χρήσης μάσκας FFP2 ισχύει από τώρα και στο εξής παντού, ακόμη και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
  • Στο λιανικό εμπόριο ισχύει ο κανονισμός 3G.
  • Στον κλάδο της εστίασης ισχύει ο κανονισμός 2G.
  • Οι κανόνες για τις ιδιωτικές συγκεντρώσεις παραμένουν αμετάβλητοι.
  • Απαγορεύονται οι υπαίθριες παρελάσεις (π.χ. καρναβαλικές παρελάσεις).

Το επίπεδο συναγερμού Ι τίθεται σε ισχύ όταν η συχνότητα νοσηλείας φτάσει την τιμή 3 ή όταν 390 κλίνες εντατικής θεραπείας είναι κατειλημμένες σε εθνικό επίπεδο. Το επίπεδο συναγερμού ΙΙ εφαρμόζεται μόνο όταν η συχνότητα νοσηλείας φτάσει το 6 και το ποσοστό πληρότητας των κλινών εντατικής θεραπείας φτάσει το 450.

Επεξήγηση GRland

2G = πρόσβαση σε εμβολιασμένους και αναρρώσαντες,

2G plus = πρόσβαση σε εμβολιασμένους και αναρρώσαντες με επιπλέον αρνητικό τεστ, 3G=πρόσβαση σε εμβολιασμένους, αναρρώσαντες και άτομα με αρνητικό τεστ.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.