Ποια είναι πρωτεύουσα συμφόρησης στη Γερμανία το 2022;

Παρόλο που οι άνθρωποι δεν στέκονται στην κυκλοφοριακή συμφόρηση τόσο πολύ όσο στην προ-Κορόνα εποχή, το Μόναχο εξακολουθεί να είναι και πάλι η πρωτεύουσα της συμφόρησης της Γερμανίας το 2022 – με μέσο όρο 74 ώρες. Κυρίως λόγω του δαχτυλιδιού Mittlerer.

Σύμφωνα με μελέτη του αμερικανικού παρόχου κυκλοφοριακών δεδομένων INRIX, το Μόναχο θα είναι και πάλι η πρωτεύουσα συμφόρησης της Γερμανίας το 2022.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι οδηγοί έχασαν 74 ώρες σε μποτιλιαρίσματα στο Μόναχο καθ’ όλη τη διάρκεια του περασμένου έτους, αν κυκλοφορούσαν τακτικά στο δρόμο.

“Όπως και το 2021, το πιο επιβαρυμένο οδικό τμήμα είναι ο Mittlerer Ring στο Μόναχο, αλλά συνολικά ο αριθμός των ωρών συμφόρησης στο Μόναχο μειώθηκε ελαφρώς”, σύμφωνα με το INRIX Traffic Scorecard 2023.

Το Μόναχο ακολουθεί το Βερολίνο με 71 ώρες συμφόρησης και το Αμβούργο με 56. Η Νυρεμβέργη βρίσκεται στη δέκατη θέση με υπολογισμένη απώλεια χρόνου 40 ώρες.

Η κυκλοφορία πλησιάζει και πάλι τα προCovid επίπεδα

Η μελέτη συμφόρησης εντοπίζει και αξιολογεί τις τάσεις συμφόρησης και κινητικότητας σε περισσότερες από 1.000 πόλεις σε 50 χώρες, επισημαίνει το INRIX.

Για το έτος 2022, δείχνει ότι “ο όγκος της κυκλοφορίας προσεγγίζει και πάλι τα προCovid επίπεδα του 2019”. Το Μόναχο, ωστόσο, βρίσκεται 15 τοις εκατό κάτω από τα επίπεδα συμφόρησης πριν από το Corona 2019, ενώ η Νυρεμβέργη βρίσκεται στο μείον πέντε τοις εκατό.

Για τον εμπειρογνώμονα κυκλοφορίας της ADAC Südbayern Alexander Kreipl, τα αποτελέσματα της μελέτης δεν αποτελούν μεγάλη έκπληξη.

Σύμφωνα με τον Kreipl, το γεγονός ότι η διάρκεια της συμφόρησης αναφέρεται ότι εξακολουθεί να είναι χαμηλότερη από το επίπεδο της περιόδου πριν από την Κορόνα μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι εξακολουθεί να εκτελείται σημαντικός όγκος εργασιών στο εσωτερικό γραφείο και ότι τα λιγότερα οδικά έργα το 2022 μπορεί επίσης να έχουν εξασφαλίσει καλύτερη ροή της κυκλοφορίας.

ADAC: Καμία προσπάθεια για τη μείωση των χρόνων συμφόρησης

Με μέση ταχύτητα 18 km/h, η κυκλοφορία στο κέντρο του Μονάχου διεξάγεται πολύ πιο αργά από ό,τι στο Βερολίνο (23 km/h) ή στο Αμβούργο (24 km/h), σύμφωνα με τα στοιχεία του INRIX.

Το τμήμα του δρόμου στο Μόναχο που πλήττεται περισσότερο από την κυκλοφοριακή συμφόρηση εντοπίζεται από το INRIX στον Mittlerer Ring στο τμήμα μεταξύ των οδών Stettnerstrasse και Plinganserstrasse.

“Για όσους οδηγούσαν τακτικά αυτό το τμήμα σε ώρα αιχμής το 2022, τα καθημερινά 13 λεπτά χαμένου χρόνου ανήλθαν σε 51 ώρες”, σύμφωνα με τη μελέτη. Αυτό καθιστά τον Mittlerer Ring μπροστά από τη σήραγγα του Έλβα στο Αμβούργο την υπ’ αριθμόν ένα διαδρομή κυκλοφοριακής συμφόρησης της Γερμανίας.

Σύμφωνα με τον Alexander Kreipl, στην πολιτική της πόλης του Μονάχου δεν παρατηρούνται προσπάθειες για τη μείωση των χρόνων συμφόρησης.

Σε σύγκριση με τις διεθνείς μητροπόλεις, ωστόσο, το Μόναχο εξακολουθεί να τα πηγαίνει αρκετά καλά. Στο Λονδίνο και το Σικάγο, υπολογίζονται 150 ώρες κυκλοφοριακής συμφόρησης, ενώ στο Παρίσι εξακολουθούν να είναι 138.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης