Γερμανία: Σπάνιο φυσικό θέαμα λάμπει πάνω από τη Βαυαρία

Σύμφωνα με την DWD, ο καιρός στη Βαυαρία είναι σαν ένα “τρενάκι συναισθημάτων”. Αλλά τουλάχιστον παράγει φυσικά θεάματα όπως αυτό το διπλό ουράνιο τόξο.

Ο καιρός στη Βαυαρία στις αρχές του 2023 δεν είναι ακριβώς χειμωνιάτικος. Αλλά υπάρχουν σχεδόν τα πάντα ανάμεσα σε καταγάλανους ουρανούς και έντονες βροχοπτώσεις.

Τις επόμενες ημέρες, το χιόνι δεν είναι πολύ μακριά. Αλλά ακόμη και στις πιο επίπεδες περιοχές, η άγρια αλλαγή του καιρού έχει ευχάριστα αποτελέσματα – που παρατηρούνται πολύχρωμα στον ουρανό στο Rothenburg ob der Tauber, στην περιοχή του Ansbach.

Διπλό ουράνιο τόξο στη Βαυαρία: λαμπρό φυσικό θέαμα μετά τη βροχή

Χρυσός, καλικάντζαροι, τύχη – τα ουράνια τόξα είναι το αντικείμενο πολυάριθμων μύθων και θρύλων. Το γεγονός είναι ότι τα πολύχρωμα φυσικά θεάματα είναι ένα υπέροχο να το βλέπεις.

Τα ουράνια τόξα είναι ατμοσφαιρο-οπτικά φαινόμενα που συμβαίνουν όταν οι ακτίνες του ηλιακού φωτός συναντούν τις σταγόνες βροχής στον αέρα.

Το ανθρώπινο μάτι αντιλαμβάνεται τότε μόνο τα λεγόμενα φασματικά χρώματα – κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, μπλε, μπλε και ιώδες – τα οποία παράγονται όταν το φως διαθλάται.

Ένα ιδιαίτερα σπάνιο φαινόμενο είναι η εμφάνιση διπλού ουράνιου τόξου. Αυτό συνέβη το απόγευμα της Δευτέρας (9 Ιανουαρίου) στο Rothenburg ob der Tauber, στο βόρειο τμήμα της Βαυαρίας.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.