Πρόβες ειδικών δυνάμεων για κατάσταση καταστροφής στη Βρέμη

Πρόβες ειδικών δυνάμεων για κατάσταση καταστροφής στη Βρέμη

Τι να κάνετε αν μια καταστροφική καταιγίδα χτυπήσει τη Βρέμη; Το Σάββατο, περίπου 800 στελέχη των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης θα εξασκηθούν στο χειρότερο σενάριο…

Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί στη Βρέμη μια μεγάλης κλίμακας άσκηση αντιμετώπισης καταστροφών, στην οποία θα συμμετάσχουν περίπου 800 δυνάμεις από την πυροσβεστική, τις γερμανικές ομοσπονδιακές ένοπλες δυνάμεις, την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τεχνικής Βοήθειας, την DLRG, την Deutsche Bahn AG και άλλες ενώσεις καθώς και εξειδικευμένες εταιρείες.

Η αστυνομία της Βρέμης και η ομοσπονδιακή αστυνομία θα είναι επίσης επί ποδός με μέτρα ασφαλείας και υποστήριξης.

Η εικαζόμενη καταστροφή προκαλείται από έντονη καταιγίδα, χαλάζι, έντονη βροχή και θυελλώδεις ανέμους, ενημερώνει η Γερουσία της Βρέμης.

Σε αυτή τη βάση, διάφορα σενάρια θα δοκιμαστούν ταυτόχρονα σε τέσσερις τοποθεσίες μεταξύ 9 π.μ. και 1 μ.μ..

Μεταξύ άλλων, τα σενάρια περιλαμβάνουν την αντιμετώπιση ενός ναυαγίου στο βιομηχανικό λιμάνι με διαρροή μεγάλων ποσοτήτων ορυκτελαίων στη λεκάνη του λιμανιού, την προστασία του σπιτιού Blomendal στο Blumenthal από πλημμύρες και την εκκένωση ενός τρένου που έχει χαλάσει σε ανοιχτή γραμμή στο Arbergen.

Πιθανή αυξημένη κυκλοφορία και εμπόδια στη Βρέμη

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης θα ταξιδέψουν στις συνοικίες της Βρέμης σε διάφορες φάλαγγες, αν χρειαστεί και με φώτα και σειρήνες.

Σύμφωνα με τη Γερουσία, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυξημένο κυκλοφοριακό όγκο και εμπόδια βραχυπρόθεσμα.

Η τελική έκθεση της άσκησης θα είναι διαθέσιμη στις αρχές του 2024 και θα χρησιμεύσει στη συνέχεια ως “βάση για τα απαραίτητα μέτρα για την περαιτέρω βελτίωση της πολιτικής προστασίας στο δήμο της Βρέμης”, αναφέρεται.

“Προκειμένου να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή προστασία του πληθυσμού μας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, τέτοιες ασκήσεις είναι απαραίτητες”, λέει ο γερουσιαστής Εσωτερικών Ulrich Mäurer σχετικά με την άσκηση ελέγχου καταστροφών.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης