Προϋπολογισμός Μονάχου: νέο χρέος ενός δισεκατομμυρίου ευρώ

Ωστόσο, η οικονομική κατάσταση της πόλης είναι σταθερή, λέει ο ταμίας Christoph Frey (SPD).

“Ξεκάθαρα αισθητή” στον προϋπολογισμό της πόλης του Μονάχου είναι η πανδημία Corona και επίσης ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Αυτό προκύπτει από τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό 2022, τον οποίο ο ταμίας της πόλης Christoph Frey (SPD) παρουσίασε στο δημοτικό συμβούλιο την Τετάρτη.

Η πόλη αναλαμβάνει νέο χρέος συνολικού ύψους σχεδόν ενός δισεκατομμυρίου ευρώ: τα δάνεια αυτά πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για προγραμματισμένες επενδύσεις στην κατασκευή κατοικιών και σχολείων, στην προστασία του κλίματος και στα νοσοκομεία.

Η πόλη αυξάνει έτσι το επίπεδο του χρέους της σε σχεδόν 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ – τέσσερις φορές περισσότερο από ό, τι το 2019. Η τελευταία φορά που η πόλη είχε αυτό το επίπεδο χρέους ήταν το 2002.

Οι πρόσφυγες και η πανδημία Corona

Σύμφωνα με το γραφείο του ταμία της πόλης, δύο παράγοντες θα διαμορφώσουν τον προϋπολογισμό του 2022: η φιλοξενία των προσφύγων από την Ουκρανία θα κοστίσει στην πόλη περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ. Και η πανδημία Corona θα κοστίσει επιπλέον 51 εκατομμύρια ευρώ.

Οι φόροι των επιχειρήσεων αυξάνονται

Ωστόσο, η πόλη έχει και θετικά πράγματα να αναφέρει: Οι φόροι στις επιχειρήσεις αυξάνονται περισσότερο από το αναμενόμενο: η πόλη εισπράττει 313 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα από τα προβλεπόμενα.

Όλα αυτά δίνουν στον Christoph Frey, τον ταμία της πόλης, ένα μικτό συμπέρασμα: “Η οικονομική κατάσταση του Μονάχου παραμένει σταθερή”, λέει ο Frey.

Ωστόσο, στον ορίζοντα διαφαίνονται ήδη μαύρα σύννεφα: “Οι πρόσφατες εξελίξεις όσον αφορά την οικονομία και τον πληθωρισμό, ωστόσο, μας δίνουν μια ιδέα ότι η πραγματική δοκιμασία πίεσης για τον προϋπολογισμό της πόλης είναι ακόμη μπροστά μας”.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.