Ρωσία: Η Μόσχα απαγόρευσε στην Deutsche Welle να εκπέμπει στη χώρα

Η Μόσχα απαγόρευσε στην γερμανική ραδιοτηλεοπτική εταιρεία Deutsche Welle να εκπέμπει δορυφορικά και να προβαίνει σε άλλου είδους μεταδόσεις στην Ρωσία, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Παράλληλα ακυρώνει τις διαπιστεύσεις όλων των συνεργατών του γραφείου της DW στη Μόσχα, κλείνει το γραφείο ανταποκριτή και θα εξετάσει το ζήτημα να συμπεριλάβει την γερμανική ραδιοτηλεοπτική εταιρεία στο μητρώο των «ΜΜΕ – ξένοι πράκτορες».

Η Ρωσία καταδικάζει την απαγόρευση του δικτύου RT στη Γερμανία

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι η Μόσχα ως πρώτο μέτρο με το οποίο απαντά στην απόφαση της Γερμανίας να απαγορεύσει τις μεταδόσεις του γερμανόφωνου ρωσικού τηλεοπτικού σταθμού RT (Russia Today) DE, κλείνει το γραφείο ανταποκριτή στην Μόσχα της ραδιοτηλεοπτικής εταιρείας Deutche Welle και ακυρώνει τις διαπιστεύσεις όλων των συνεργατών του γραφείου της Deutche Welle στην Ρωσία.

Παράλληλα η Ρωσία αναθέτει στα αρμόδια όργανα να εξετάσουν το ζήτημα της αναγνώρισης της Deutche Welle ως «ΜΜΕ – ξένος πράκτορας».

Επίσης, η Μόσχα αρχίζει να καταρτίζει κατάλογο με τα ονόματα εκπροσώπων των κρατικών οργανισμών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, που αποφάσισαν την απαγόρευση των μεταδόσεων του σταθμού Russia Today DE στην Γερμανία στους οποίους θα απαγορευθεί η είσοδος στην Ρωσία.

Γιατί πάρθηκε αυτή η απόφαση

Η απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης ελήφθη ως απάντηση στην απόφαση που έλαβε η Γερμανία να απαγορεύσει την δορυφορική και on-line μετάδοση του ρωσικού τηλεοπτικού καναλιού RT DE στην Γερμανία.

Η Επιτροπή Αδειοδότησης και Εποπτείας (ΖΑΚ) που είναι η ρυθμιστική αρχή για τα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά προγράμματα στην Γερμανία, πήρε τη σχετική απόφαση στις 2 Φεβρουαρίου, την οποία αιτιολόγησε υποστηρίζοντας ότι το RT DE δεν έχει την απαιτούμενη άδεια για να μεταδίδει στην Γερμανία, σύμφωνα με τον ισχύοντα «κρατικό νόμο περί εκσυγχρονισμού της κατάστασης για τα ΜΜΕ στην Γερμανία».

Η Υπηρεσία μέσων ενημέρωσης των ομόσπονδων κρατών του Βερολίνου και του Βραδεμβούργου, (ΜΑΒΒ) και η Επιτροπή Αδειοδότησης και Εποπτείας (ZAK) είχαν δηλώσει αυτή την εβδομάδα ότι το RT DE δεν μπορεί να μεταδίδει στη Γερμανία χρησιμοποιώντας σερβική άδεια.

H Deutsche Welle προς το παρόν δεν έλαβε επίσημη ενημέρωση για την απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης ότι απαγορεύει την μετάδοση στην Ρωσία, δήλωσε ο εκπρόσωπος της DW Κριστόφ Γιούμπελτ στο περιοδικό Ser Spigel.

«Προς το παρόν δεν μας ήρθε τίποτα επίσημα, ούτε στο Βερολίνο ούτε στην Μόσχα» δήλωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι έμαθαν για την απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης από τα μέσα ενημέρωσης και πως η DW θα ανακοινώσει αργότερα την θέση της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.