Σχέδιο της Γερμανίας για περαιτέρω ανακούφιση των πολιτών

Αφού αρχικά ήθελε να μειώσει μόνο τον ΦΠΑ στο φυσικό αέριο, η κυβέρνηση της Γερμανίας τώρα αλλάζει πορεία: Η τηλεθέρμανση πρόκειται επίσης να γίνει φθηνότερη, όπως μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνασπισμός σχεδιάζει να μειώσει τον φόρο προστιθέμενης αξίας στην τηλεθέρμανση.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών, Alois Rainer (CSU), επιβεβαίωσε ότι η επιτροπή θα συνεδριάσει σε ειδική συνεδρίαση με θέμα τη “μείωση του ΦΠΑ για την τηλεθέρμανση”.

Το εσωτερικό έγγραφο με τίτλο “Αίτημα για συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών” είναι διαθέσιμο στο t-online.

Σε αυτό, ο εκπρόσωπος του SPD για την οικονομική πολιτική στην Bundestag, Michael Schrodi, γράφει για τον συνασπιμό: “Αντικείμενο της συνεδρίασης θα πρέπει να είναι η εισήγηση της Επιτροπής Οικονομικών για την έκδοση ψηφίσματος σχετικά με το σχέδιο νόμου για την προσωρινή μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην προμήθεια φυσικού αερίου μέσω του δικτύου φυσικού αερίου”.

“Αυτό μπορεί να είναι μόνο η αρχή”, λέει το CDU

Ήδη το πρωί, η Επιτροπή Οικονομικών είχε εγκρίνει τη σχεδιαζόμενη μείωση του ΦΠΑ στο φυσικό αέριο.

Προοριζόταν για την ανακούφιση των Γερμανών από το κόστος θέρμανσης – αρχικά ως αντάλλαγμα για την εισφορά φυσικού αερίου, για την οποία τώρα αναζητείται εναλλακτική λύση.

Στη Γερμανία, ωστόσο, η τηλεθέρμανση αποτελεί μεγάλο μέρος της παροχής θερμότητας. Και αυτό, επίσης, παράγεται εν μέρει με φυσικό αέριο.

Αυτός είναι πιθανώς ένας από τους λόγους για τους οποίους “τα φανάρια” έχουν τώρα προφανώς αποφασίσει να μειώσουν τον φόρο.

Ο Fritz Güntzler, βουλευτής του CDU και μέλος της Επιτροπής Οικονομικών, δηλώνει: “Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι η τηλεθέρμανση θα γίνει φθηνότερη μέσω της μείωσης του ΦΠΑ. Αλλά αυτό μπορεί να είναι μόνο η αρχή, άλλες πηγές ενέργειας θα πρέπει επίσης να κοστίζουν λιγότερο για τον τελικό καταναλωτή.”

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.