Σε απόγνωση οι Έλληνες εκπαιδευτικοί στη Γερμανία

Η ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας απέστειλε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων την ακόλουθη επιστολή:

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας απευθύνεται σε εσάς μετά από συνεχή παράπονα των μελών μας για τη μη αποπληρωμή των οδοιπορικών εξόδων μετακίνησής τους.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε λάβει επιστολές συναδέλφων, οι οποίοι με έκπληξη ενημερώθηκαν πως δεν θα αποζημιωθούν για τα έξοδα στα οποία έχουν υποβληθεί για τη μετάβαση σε σχολεία εκτός της πόλης όπου κατοικούν, προκειμένου να συμπληρώσουν το ωράριό τους.

Ο λόγος της μη καταβολής των οδοιπορικών είναι πως για συγκεκριμένα διαστήματα (πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου του 2022 και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου του 2023) δεν είχαν εγκριθεί οι πιστώσεις και ως εκ τούτου η υπηρεσία δεν δύναται να καταβάλει τα έξοδα, στα οποία όμως οι εκπαιδευτικοί έχουν ήδη υποβληθεί!

Εδώ να τονιστεί πως οι εκπαιδευτικοί της περιοχής μας αναγκάζονται να μετακινούνται για τη συμπλήρωση ωραρίου σε πόλεις που απέχουν μεταξύ τους πολλές ώρες, με αποτέλεσμα το κόστος των εισιτηρίων ακόμα και για μία ημέρα είναι σημαντικότατο!

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, ακόμα και η μεγάλη χρονική καθυστέρηση που παρατηρείται (πολλώ δε μάλλον η μη καταβολή τους) επιβαρύνει σημαντικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό των εκπαιδευτικών, προστιθέμενη στις δυσκολίες και τις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στο εξωτερικό.

Δεν είναι δυνατόν, λοιπόν, οι εκπαιδευτικοί να υποβάλλονται στην εξευτελιστική διαδικασία μιας ατέρμονης προσπάθειας να βρουν το δίκιο τους, «ζητιανεύοντας» τα καταβληθέντα από τους ίδιους ποσά, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες αλληλοκατηγορούνται για το ποιος φέρει την ευθύνη.

Παρακαλούμε να επιληφθείτε του ζητήματος, προκειμένου να αποζημιωθούν άμεσα οι εκπαιδευτικοί για το σύνολο του ποσού που έχουν καταβάλει σε εισιτήρια, λαμβάνοντας ταυτόχρονα μέριμνα στο εξής για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποζημίωσή τους για τα έξοδα στα οποία υποβάλλονται προκειμένου να μεταβούν σε πόλεις που συχνά υπερβαίνουν τα 150 χιλιόμετρα!

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Αντώνιος Κουντούρης Σπυρίδων Λαμπρινός

Πηγή: esos

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης