Σεισμός στη Γαλλία: Αισθητός και στη νότια Γερμανία

Τα 15 δευτερόλεπτα που «πάγωσαν» τον χρόνο

Η γη σείστηκε στο νότιο τμήμα της Βάδης-Βυρτεμβέργης την Πέμπτη. Ο σεισμός μεγέθους 3,6 βαθμών έγινε επίσης αισθητός στο Lörrach και το Freiburg.

Η γη σείστηκε στο τρίγωνο των συνόρων την Πέμπτη. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στη Γερμανία, όπως αναφέρει η πύλη “Erdbebennews.de”.

Η ελβετική σεισμολογική υπηρεσία του ETH Ζυρίχης επιβεβαίωσε επίσης το περιστατικό. Το επίκεντρο δεν ήταν μακριά από τα γερμανο-γαλλικά σύνορα κοντά στο Mulhouse, δυτικά του Ρήνου, στο νότιο τμήμα του Upper Rhine Graben.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο σεισμός έφτασε τα 3,6. Το “Erdbebennews.de” υπολογίζει τη μέγιστη ένταση για τον σεισμό στα 4,3 της κλίμακας Ρίχτερ.

Οι ειδικοί υποθέτουν ότι οι δονήσεις έγιναν αισθητές στη Γερμανία, καθώς και στη Γαλλία και την Ελβετία. Ζημιές, ωστόσο, δεν ήταν αναμενόμενες σε ένα τέτοιο μέγεθος.

Το βάθος του σεισμού ήταν περίπου δώδεκα χιλιόμετρα, οπότε οι ειδικοί υποθέτουν ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σε ακτίνα περίπου 50 χιλιομέτρων.

Στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, αυτό περιλαμβάνει το Lörrach στο Μέλανα Δρυμό καθώς και το Freiburg in Breisgau, όπου η ένταση εκτιμάται ότι ήταν 2,1 Ρίχτερ.

Mühlhausen: Άλλος ένας σεισμός πιθανότατα μετασεισμός

Οι δονήσεις ήταν πιθανότατα μετασεισμός ενός σεισμού που έγινε αισθητός στην ίδια τοποθεσία τον περασμένο Σεπτέμβριο. Τότε, έφτασε σε μέγεθος 4,7 βαθμών – σημαντικά υψηλότερο από τον σημερινό σεισμό.

Ένας βαθμός στην κλίμακα Ρίχτερ αντιστοιχεί σε διπλασιασμό της έντασης. Συγκριτικά, ο καταστροφικός σεισμός στην Τουρκία στις 6 Φεβρουαρίου είχε μέγεθος 7,8 βαθμών, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS), σκοτώνοντας περισσότερους από 50.000 ανθρώπους στην Τουρκία και τη Συρία.

Σύμφωνα με τα δικά της στοιχεία, η Ελβετική Υπηρεσία Σεισμών καταγράφει περίπου 1.000 έως 1.500 σεισμούς ετησίως. Μόνο περίπου 20 από αυτούς φτάνουν σε μέγεθος μεγαλύτερο από 2,5. Ζημιές αναμένονται μόνο από σεισμούς μεγέθους περίπου 5,5. Οι σεισμοί με μέγεθος 2 ή περισσότερο είναι αισθητοί.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης