Ο Söder ζητά σχέδιο χαλάρωσης των μέτρων στη Γερμανία

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Söder ζήτησε ένα σταδιακό σχέδιο χαλάρωσης των μέτρων στο πλαίσιο της καταπολέμησης του κύματος Omikron της πανδημίας.

Παρόλο που τα στοιχεία των κρουσμάτων αυξάνονται, η πληρότητα των νοσοκομείων δεν αυξάνεται με τον ίδιο ρυθμό, δήλωσε ο Söder την Τετάρτη στο Βερολίνο.

Ο ίδιος πρόσθεσε: “Χρειαζόμαστε όχι μόνο προσοχή αλλά και την αίσθηση του μέτρου και της ελπίδας”.

Για τον ίδιο, “η εικόνα είναι σαφής: είναι προτιμότερο να ξεκινήσουμε νωρίτερα με σταδιακή χαλάρωση των μέτρων”, δήλωσε ο Söder. Δεν θα καταργηθούν όλα σε μια μέρα.

“Χρειαζόμαστε όμως μια διέξοδο από την πανδημία”, γι’ αυτό και είναι υπεύθυνο ένα βήμα προς βήμα σχέδιο. Μια σαφής σύσταση από το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης θα ήταν απαραίτητη.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.