Στη Γερμανία τα νέα ηλεκτρικά φορτηγά της Amazon

Newsroom

Updated on:

Απεργία στα κέντρα διανομής της Amazon

Η Amazon ανακοίνωσε πέρυσι ότι σχεδιάζει να επενδύσει περισσότερα από 1 δισ. ευρώ για τον εξηλεκτρισμό του δικτύου διανομής της στην Ευρώπη

Στους δρόμους της Γερμανίας κυκλοφορούν τα πρώτα στην Ευρώπη νέα προσαρμοσμένα ηλεκτρικά φορτηγά παράδοσης της Amazon, από τη Rivian, με τα οποία ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου διευρύνει τον στόλο της.

Περισσότερα από 300 ηλεκτρικά φορτηγά θα κυκλοφορήσουν στο Μόναχο, στο Βερολίνο και στο Ντίσελντορφ τις επόμενες εβδομάδες, που προστίθενται σε έναν στόλο χιλιάδων ηλεκτρικών φορτηγών που λειτουργούν ήδη στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 1.000 ηλεκτρικών φορτηγών στη Γερμανία.

Η Amazon ανακοίνωσε πέρυσι ότι σχεδιάζει να επενδύσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο ευρώ για τον εξηλεκτρισμό του δικτύου διανομής της στην Ευρώπη, με στόχο να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα τα επόμενα χρόνια. Περισσότερα από 400 εκατ. της συνολικής επένδυσης αφορούν τη Γερμανία.

«Η Amazon έχει δεσμευτεί να φτάσει σε μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2040 και η μείωση των εκπομπών μας που σχετίζονται με την παράδοση αποτελεί κρίσιμο μέρος αυτού του στόχου», δήλωσε ο Rocco Bräuniger, Country Manager για το Amazon.de.

«Πέρυσι παραδώσαμε περισσότερα από 45 εκατομμύρια πακέτα στη Γερμανία με ηλεκτρικά φορτηγά και ηλεκτρονικά ποδήλατα φορτίου και αυτές οι νέες προσθήκες από τη Rivian θα μας βοηθήσουν να παραδίδουμε πακέτα πιο βιώσιμα και σε περισσότερους πελάτες».

Η Amazon ξεκίνησε να κυκλοφορεί τα προσαρμοσμένα ηλεκτρικά φορτηγά παράδοσης από τη Rivian στις ΗΠΑ το περασμένο καλοκαίρι και έχει ήδη περισσότερα από 3.000 φορτηγά που παραδίδουν πακέτα σε περισσότερες από 500 πόλεις και περιοχές των ΗΠΑ.

Η εταιρεία στοχεύει να έχει 100.000 ηλεκτρικά οχήματα παράδοσης από τη Rivian στους δρόμους παγκοσμίως έως το 2030, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση εκατομμυρίων μετρικών τόνων άνθρακα ετησίως.

Ως μέρος της κλιματικής δέσμευσης της Amazon δημιουργεί έναν πιο βιώσιμο στόλο παράδοσης — και η συνεργασία της με τη Rivian είναι σημαντικό μέρος της απαλλαγής από τις ανθρακούχες υπηρεσίες εφοδιαστικής στο τελευταίο μίλι, όπως λέγεται το τελικό στάδιο της διαδικασίας παράδοσης, καθώς και για την επιτάχυνση της καινοτομίας που θα μπορούσε να βοηθήσει άλλους να φτάσουν σε καθαρό μηδενικό άνθρακα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Amazon έχει προσθέσει χιλιάδες σταθμούς φόρτισης στις εγκαταστάσεις της σε όλη την Ευρώπη και θα συνεχίσει να επενδύει στην κατασκευή μιας υποδομής για την υποστήριξη ενός πιο βιώσιμου στόλου παράδοσης.

Πηγή: Οικονομικός Ταχυδρόμος

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης