Γερμανία: Στιγμή σοκ για τους επιβάτες μιας πτήσης προς την Κρήτη

Newsroom

Νέο κυβερνητικό αεροσκάφος: Περισσότερη άνεση για τον καγκελάριο

Λόγω ζημιάς στο παράθυρο του πιλοτηρίου: το αεροπλάνο πρέπει να προσγειωθεί ξανά στη Νυρεμβέργη λίγο μετά την απογείωση του..

Στιγμή σοκ για τους επιβάτες μιας πτήσης προς την Κρήτη

Αμέσως μετά την απογείωση, ο πιλότος επέστρεψε στη Νυρεμβέργη επειδή το παράθυρο του πιλοτηρίου είχε σπάσει.

Στην πραγματικότητα, το αεροπλάνο θα έπρεπε να είχε προσγειωθεί στην Κρήτη το πρωί του Σαββάτου. Αντ’ αυτού, όμως, το αεροσκάφος της Boeing βρίσκεται τώρα στο αεροδρόμιο της Νυρεμβέργης.

Αμέσως μετά την απογείωση, το παράθυρο του πιλοτηρίου έσπασε. Οι πιλότοι αποφάσισαν αμέσως ενώ το αεροσκάφος βρίσκονταν πάνω από το Passau στη Βαυαρία και να επιστρέψουν στο αεροδρόμιο Dürer. Ένα καθαρό μέτρο ασφαλείας, όπως τονίζει η αεροπορική εταιρεία Corendon.

Τέτοια περιστατικά δεν είναι σπάνια. “Δεν συμβαίνει κάθε εβδομάδα, αλλά συμβαίνει κατά καιρούς”, εξηγεί ο Thomas Braun, εκπρόσωπος της Corendon.

“Λόγω της πίεσης που υπάρχει και του ανέμου, το παρμπρίζ είναι εκτεθειμένο σε καταπονήσεις”. Τα παράθυρα μπορούν να ανοίξουν, ώστε οι πιλότοι να πάρουν λίγο καθαρό αέρα μέσα στην καυτή ζέστη που επικρατεί στην πίστα. Ως εκ τούτου, τα παράθυρα είναι πιο εύκαμπτα, αλλά και πιο ασταθή, σε σχέση με τα μόνιμα παράθυρα.

Ασφάλεια και όχι αναγκαστική προσγείωση

Όταν ερωτάται, το αεροδρόμιο της Νυρεμβέργης κάνει λόγο για “τεχνική προσγείωση”. Στους κύκλους των ειδικών, αυτό είναι επίσης γνωστό ως προσγείωση ασφαλείας. Ξεκινά όταν τα συστήματα αποτυγχάνουν ή υπάρχουν προβλήματα, όπως ένα ραγισμένο παράθυρο στο πιλοτήριο, και έχει ως στόχο να αποτρέψει μια πραγματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αεροδρομίου, “οτιδήποτε δεν είναι σύμφωνο με τον κανόνα σημαίνει: ΟΚ, κάπου προσγειωνόμαστε!”. Αν όλα πάνε καλά στην ώρα τους – όπως στην προκειμένη περίπτωση – τότε τα αεροπλάνα προσγειώνονται εκεί από όπου ήρθαν. Διαφορετικά, προσγειώνονται σε αεροδρόμια που βρίσκονται στο δρόμο μεταξύ των αεροδρομίων αναχώρησης και προορισμού. Για τέτοιες περιπτώσεις, εκπονούνται εναλλακτικά αεροδρόμια πριν από κάθε πτήση.

Το περιστατικό το πρωί του Σαββάτου δεν ήταν ρητά μια αναγκαστική προσγείωση, όπου οι πιλότοι θέλουν να επαναφέρουν το αεροσκάφος στο έδαφος πολύ πιο γρήγορα. Παρ’ όλα αυτά, ένα μεγάλο απόσπασμα των υπηρεσιών πυρόσβεσης και διάσωσης έφτασε για να παραλάβει το Boeing.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του αεροδρομίου, κανείς δεν τραυματίστηκε. Οι διασώστες μπόρεσαν να αποχωρήσουν. Το περιστατικό είχε επίσης ελάχιστες επιπτώσεις στην τακτική εναέρια κυκλοφορία.

ΚΕΝΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης