Στουτγάρδη 21: Ακτιβιστές καταλαμβάνουν αίθουσα στο δημαρχείο

Ακτιβιστές του κλίματος και αντίπαλοι του σχεδίου μεταφορών “Στουτγάρδη 21″ απέκλεισαν τη Δευτέρα χώρους στο δημαρχείο και πέρασαν εκεί τη νύχτα.

Επειδή αντιστρατεύεται τους κλιματικούς στόχους και εμποδίζει την ψύξη στη Στουτγάρδη, ακτιβιστές κατέλαβαν το γραφείο του δημάρχου του κτιρίου Peter Pätzold του κόμματος των Πρασίνων και κοιμήθηκαν εκεί.

Αυτό αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της “Συμμαχίας δράσης κατά της Στουτγάρδης 21”.

“Εξοπλισμένοι με υπνόσακους και μάσκες”, οι αυτοαποκαλούμενοι “προστάτες του κλίματος” μπήκαν στο γραφείο και ξάπλωσαν για να κοιμηθούν.

Ο λόγος της δράσης ήταν ο “ιδιαίτερος ρόλος του Pätzold στην αντιμετώπιση των κλιματικών στόχων της Στουτγάρδης”.

Εργάζεται “πεισματικά” για την ανάπτυξη, η οποία θα συμβάλει στην περαιτέρω θέρμανση της πόλης στο μέλλον.

Λόγω της θέσης της σε μια λεκάνη, η Στουτγάρδη έχει να παλέψει με διάφορα προβλήματα, για παράδειγμα, ο αέρας θεωρείται ιδιαίτερα μολυσμένος.

Το σχέδιο του Pätzold θα επιβραδύνει επίσης τη ροή του θερμού αέρα.

Τι ενοχλεί τους ακτιβιστές για τη Στουτγάρδη 21

“Ανεξάρτητα από το πόσο πράσινη και χωρίς αυτοκίνητα είναι η ανάπτυξη, θα συνεχίσει να θερμαίνει την πόλη το καλοκαίρι”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο Pätzold έχει εξετάσει τις επιπτώσεις των διαφόρων μορφών ανάπτυξης, αλλά οι ακτιβιστές απαιτούν την πλήρη εξάλειψή τους.

Λένε επίσης ότι οι πολιτικές του ευθύνονται για τη μετατόπιση της κυκλοφορίας από τους σιδηροδρόμους στους δρόμους.

Για παράδειγμα, τα σχέδια του Pätzold θα διαχωρίσουν για πολλά χρόνια την Gaeubahn προς την κατεύθυνση του Singen από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Στουτγάρδης.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.