Συναγερμός σε πτήση προς Μόναχο: Παραλίγο τραγωδία;

Newsroom

στον γερμανικό έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας

Μια πτήση από την Ισπανία προς το αεροδρόμιο του Μονάχου θα μπορούσε να είχε καταλήξει σε “τραγωδία”, σύμφωνα με έναν πιλότο της αεροπορικής εταιρείας “Marabu”. Το πλήρωμα αγνόησε προειδοποιητικό σήμα για τον κινητήρα…

Μια πτήση από τη Μάλαγα της Ισπανίας προς το Μόναχο που εκτελούσε η αεροπορική εταιρεία “Marabu” θα απασχολήσει πιθανότατα για αρκετό καιρό τόσο την αεροπορική εταιρεία όσο και την πολιτική αεροπορία. Η πτήση DI-6025 απογειώθηκε από τη νότια Ισπανία στις 17 Ιουλίου με προορισμό το αεροδρόμιο του Μονάχου. Το ταξίδι διήρκεσε λιγότερο από τρεις ώρες, μια πτήση ρουτίνας. Όπως αποδεικνύεται τώρα, ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να είχε καταλήξει σε καταστροφή.

Η πτήση από την Ισπανία προς το Μόναχο συνεχίζεται παρά τον συναγερμό

Όπως αναφέρει το avherald, κατά την απογείωση στην Ισπανία, το πλήρωμα παρατήρησε ένα μήνυμα από το αεροσκάφος: Συναγερμός φωτιάς στον δεξιό κινητήρα!

Λίγα λεπτά αργότερα, ωστόσο, συνεχίζει το δημοσίευμα, η προειδοποίηση χτύπησε ξανά, οπότε το πλήρωμα αποφάσισε τότε να συνεχίσει την πτήση ως θέμα ρουτίνας. Λίγο λιγότερο από δύο ώρες και είκοσι λεπτά μετά την απογείωση, προσγειώθηκαν τελικά στο αεροδρόμιο του Μονάχου.

Ένας έλεγχος που ακολούθησε, ωστόσο, αποκάλυψε ένα σημαντικό εξάρτημα (σε γερμανικά μέσα αναφέρεται ως Zündkerze – Μπουζί) σε έναν από τους κινητήρες του αεροσκάφους Α-320 είχε χαλαρώσει, με αποτέλεσμα να διαφύγουν καυτά αέρια και να τον καταστρέψουν. Φωτογραφίες του Airbus 320neo από την πύλη avherald δείχνουν σοβαρές θερμικές ζημιές.

Το πλήρωμα αγνόησε την προειδοποίηση

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ίδιας της πύλης, είχαν υπάρξει συχνές προειδοποιήσεις του ίδιου τύπου στο ίδιο αεροσκάφος πριν από την πτήση Μάλαγα-Μονάχου, αλλά έσβηνε ξανά μετά από σύντομο χρονικό διάστημα. Το αεροσκάφος, πιθανότατα δεν θα επιστρέψει σε προγραμματισμένα δρομολόγια πριν από τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.

Η εσθονική αεροπορική εταιρεία είναι θυγατρική της γερμανικής Condor και ξεκίνησε τη λειτουργία της μόλις φέτος

Αεροδρόμιο Μονάχου: Η πτήση “Marabu” θα μπορούσε να έχει “καταλήξει σε τραγωδία”

Όπως λέει τώρα στην Bild ένας πιλότος της αεροπορικής εταιρείας, ο οποίος επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, η αγνόηση του συναγερμού στην πτήση DI-6025 ήταν ένα σοβαρό λάθος. “Το βλέπω διαφορετικά, η ασφάλεια των πτήσεων δέχτηκε εδώ επίθεση. Αυτό θα μπορούσε να είχε καταλήξει σε τραγωδία”, αναφέρει πιλότος.

Ωστόσο, μια εκπρόσωπος της Marabu, προσθέτει η Bild, υπερασπίστηκε την απόφαση του πληρώματος να συνεχίσει την πτήση, λέγοντας ότι εφόσον όλες οι ενδείξεις από τον κινητήρα ήταν κανονικές, η πτήση “συνεχίστηκε όπως είχε προγραμματιστεί”.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης