Ταξίδι ανακάλυψης στη Βαυαρία: Ημέρα Ανοικτού Μνημείου 2022

Νικόλαος Σκριτλής

Updated on:

φρένο έκτακτης ανάγκης Στάρνμπεργκ Starnberg

Οι επισκέπτες μπορούν να ζήσουν την ιστορία από κοντά στην παγγερμανική Ημέρα Ανοιχτού Μνημείου (Tag des offenen Denkmals).

Η Κυριακή είναι και πάλι η μέρα. Στη Βαυαρία, επίσης, ιστορικά κτίρια και χώροι ανοίγουν τις πόρτες τους και προσφέρουν συναρπαστικές γνώσεις.

Μετά από δύο χρόνια εικονικών περιηγήσεων λόγω του Covid-19, τα βαυαρικά κάστρα, μοναστήρια, εκκλησίες και αρχαιολογικά μνημεία προσκαλούν και πάλι τους επισκέπτες να ξεκινήσουν πραγματικά ταξίδια ανακάλυψης.

Κατά την Ημέρα Ανοιχτού Μνημείου την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν περίπατοι, ξεναγήσεις, διαλέξεις και πολλή διασκέδαση για τα παιδιά σε όλη τη Βαυαρία.

Όλες οι προσφορές της Ημέρας Ανοιχτού Μνημείου είναι δωρεάν. Ολόκληρο το πρόγραμμα της Βαυαρίας μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα της Κρατικής Υπηρεσίας για τη Διατήρηση των Μνημείων.

Για όλη τη Γερμανία, δείτε -> Ημέρα Ανοιχτού Μνημείου: Εξερευνήστε ιστορικά κτίρια στη Γερμανία

Κάστρα, μύλοι, μοναστήρια και αθλητικές εγκαταστάσεις συμμετέχουν στη διασκέδαση

Ένας περίπατος στην παλιά πόλη του Μονάχου είναι αφιερωμένος στην ιστορία των σιντριβανιών. Στο Oberschleißheim υπάρχει ξενάγηση στο διατηρητέο συγκρότημα κωπηλατικών ιστιοπλοϊκών αγώνων των Ολυμπιακών Αγώνων του 1972. Η βασιλική βίλα στο Ρέγκενσμπουργκ – κάποτε θερινή κατοικία του βασιλιά Μαξιμιλιανού Β΄ – ανοίγει επίσης τις πόρτες της.

Στο Ellingen, στην περιοχή Weissenburg-Gunzenhausen της Κεντρικής Φραγκονίας, οι αρχαιολόγοι θα αναζητήσουν ίχνη του Limes, της πρώην συνοριακής οδού της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, του μεγαλύτερου αρχαιολογικού μνημείου της Γερμανίας.

Στο Rödelsee στην περιοχή Kitzingen της Κάτω Φραγκονίας, οι αρχαιολόγοι παρουσιάζουν τα αποτελέσματα των ανασκαφών τους στην περιοχή ανάπτυξης “Am Schwanberg”.

Στο Langweid, στην περιοχή του Augsburg, οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν περισσότερα για την ιστορία και την αρχιτεκτονική του ιστορικού υδροηλεκτρικού σταθμού στον ποταμό Lech.

Στο Füssen, ο δημοτικός σύμβουλος και αρχιτέκτονας Magnus Peresson ξεναγεί τους ενδιαφερόμενους στην παλιά πόλη με το σύνθημα “Με αίσθηση της λεπτομέρειας”.

Το κρατικό γραφείο της Βαυαρίας για τη διατήρηση των ιστορικών μνημείων προσφέρει πληροφορίες

Η κρατική υπηρεσία της Βαυαρίας για τη διατήρηση των μνημείων θα ανοίξει επίσης τα γραφεία της για τους επισκέπτες.

Είτε πρόκειται για την παλαιότερη συλλογή φωτογραφιών της Βαυαρίας – το αρχείο φωτογραφιών με 1,2 εκατομμύρια έγγραφα φωτογραφιών – είτε για το εργαστήριο αποκατάστασης: Στην έδρα του Μονάχου στην Alte Münze, οι επισκέπτες μπορούν να ρίξουν μια ματιά στα παρασκήνια της συντήρησης των μνημείων.

Τα παιδιά μπορούν να “δουλέψουν” στην άμμο σαν πραγματικοί αρχαιολόγοι και αναστηλωτές κατά τη διάρκεια ανασκαφών. Τα γραφεία στο Ρέγκενσμπουργκ και στο Τιερχάουπτεν παρέχουν επίσης ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το έργο τους.

Ξεναγήσεις σε εκκλησίες στη Βαυαρία

Οι εκκλησίες της Βαυαρίας συμμετέχουν επίσης στην Ημέρα Ανοιχτού Μνημείου. Στο Liebfrauendom του Μονάχου – γνωστό και ως Frauenkirche – η έμφαση δίνεται στα παράθυρα. Η διαδραστική καλλιτεχνική εγκατάσταση φέρνει τα παράθυρα σχεδόν στο ύψος των ματιών των επισκεπτών.

Προσφέρονται ξεναγήσεις στην εκκλησία του Αγίου Πέτρου στην παλιά πόλη του Μονάχου, στην εκκλησία του Αγίου Ιάκωβου στην πόλη Wasserburg, η οποία είναι μία από τις μεγάλες εκκλησίες της Παλαιάς Βαυαρίας, και στην αίθουσα θησαυρού της ενορίας του Αγίου Μαρτίνου στο Landshut, στο μπαρόκ παρεκκλήσι All Souls Chapel στο νεκροταφείο του Αγίου Μαρτίνου. Στο Άουγκσμπουργκ προσφέρεται ξενάγηση στην Burgplatz και στην εκκλησία του κάστρου στο Oberwittelsbach.

Για 29 χρόνια: Ημέρα Ανοικτού Μνημείου στη Γερμανία

Στη Γερμανία, η Ημέρα Ανοιχτού Μνημείου γιορτάζεται από το 1993. Από τότε, ιστορικά κτίρια και χώροι ανοίγουν τις πόρτες τους κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Σεπτεμβρίου.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης