Τεχνολογία: Έρχεται νέο μηχάνημα για αληθοφανή φιλιά;

Μια συσκευή από την Κίνα υποτίθεται ότι προσομοιώνει πραγματικά φιλιά – συμπεριλαμβανομένης της θερμοκρασίας και της ακουστικής. Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αντιδρούν τόσο με τρόμο όσο και με περιέργεια.

Τι κάνετε όταν ο σύντροφός σας ζει μακριά αλλά δεν θέλετε να εγκαταλείψετε τα φιλιά;

Στην Κίνα, ένα προϊόν που υπόσχεται να λύσει αυτό το πρόβλημα προκαλεί αναστάτωση: με ζεστά, κινούμενα χείλη σιλικόνης, ένα παραπλανητικά πραγματικό αντίγραφο ενός φιλιού υποτίθεται ότι στέλνεται ακόμη και από απόσταση, αναφέρει το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Για να στείλουν και να λάβουν φιλιά, οι χρήστες πρέπει να κατεβάσουν την εφαρμογή του κατασκευαστή και να συνδέσουν το μηχάνημα φιλιών με το κινητό τους τηλέφωνο.

Οι σύντροφοι μπορούν στη συνέχεια να βλέπουν ο ένας τον άλλον μέσω βίντεο – και να φιλιούνται μέσω του μηχανήματος, το οποίο καταγράφει και αναπαράγει τις κινήσεις των χειλιών του άλλου. Οι ήχοι του φιλιού θα μεταδίδονται επίσης.

Κόστος: 288 κινεζικά γιουάν, ή λίγο κάτω από 40 ευρώ.

Η ιδέα προέκυψε από μια σχέση εξ αποστάσεως

“Στο πανεπιστήμιο, είχα μια σχέση εξ αποστάσεως, οπότε ήμουν σε επαφή με τον σύντροφό μου μόνο μέσω κινητού τηλεφώνου”, δήλωσε ο εφευρέτης Jiang Zhongli στα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης “Global Times”. Έτσι προέκυψε η ιδέα.

Έκανε αίτηση για το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 2019 και έλαβε άδεια στις αρχές του 2023. Τώρα ελπίζει ότι κάποιος άλλος εφευρέτης θα τελειοποιήσει την ιδέα του.

Για όσους δεν θέλουν να περιοριστούν σε έναν σύντροφο, η εφαρμογή προσφέρει μια “πλατεία φιλιών”, ένα είδος αγοράς για φιλιά.

Όπως σε μια εφαρμογή γνωριμιών, οι χρήστες μπορούν να κάνουν like ο ένας στον άλλο. Αν δύο άτομα ταιριάζουν, μπορούν να φιληθούν μεταξύ τους μέσω της εφαρμογής και της συσκευής.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να ανεβάζει και να κατεβάζει κανείς τα φιλιά άλλων ανθρώπων και τα δικά του φιλιά.

“Είμαι εντελώς σοκαρισμένη”

Οι αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυμαίνονται μεταξύ τρόμου και περιέργειας.

“Ανατριχιαστική” και “χυδαία”, λέγεται ότι είναι η μηχανή φιλιών. “Δεν το καταλαβαίνω, αλλά είμαι εντελώς σοκαρισμένη”, σχολίασε ένας χρήστης στον ιστότοπο Weibo, ένα είδος κινεζικού Twitter.

Άλλοι εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι τα παιδιά θα μπορούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στη συσκευή.

Ένας άλλος, ωστόσο, ευχαρίστησε τον εφευρέτη: “Στην αρχή, ο σύντροφός μου δεν πίστευε ότι το φιλί από απόσταση θα ήταν δυνατό.

Της έπεσε το σαγόνι. Αυτό είναι το καλύτερο δώρο που της έκανα κατά τη διάρκεια της εξ αποστάσεως σχέσης μας”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.