Γερμανία-βοήθεια: Εκστρατεία για τον καρκίνο των όρχεων

Ένα κλειδί στην αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών όπως ο καρκίνος των όρχεων είναι η ψυχή. Ψυχολόγοι και ογκολόγοι πρόκειται να παρέχουν ψυχική υποστήριξη στους ασθενείς μετά τη διάγνωση.

“Ελέγξτε τις μπάλες σας”: Αυτό είναι το όνομα της νέας εκστρατείας της Βαυαρικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (BKG) για τον καρκίνο των όρχεων.

“Θέλουμε να μαζέψουμε τους νέους άνδρες με αυτό”, εξηγεί ο Markus Besseler, διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής του συμβουλευτικού κέντρου της BKG, η οποία έχει την έδρα της στην Nymphenburger Straße 21a.

Η ασθένεια προσβάλλει κυρίως άνδρες μεταξύ 18 και 40.

Για την εκστρατεία, η BKG συνεργάζεται με αθλητικούς συλλόγους για να ευαισθητοποιήσει τους άνδρες να παρατηρήσουν τις αλλαγές στον εαυτό τους και να τις ελέγξουν.

Γιατί είναι αλήθεια: “Ο καρκίνος των όρχεων μπορεί να αντιμετωπιστεί καλά – όσο νωρίτερα εντοπιστεί, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες ανάρρωσης.

Ο ανθρώπινος ψυχισμός και ο καρκίνος: Οι ψυχολόγοι βοηθούν τους ασθενείς με τις ανησυχίες και τους φόβους τους

Ένας παράγοντας στον καρκίνο είναι ο συναισθηματικός κόσμος.

Ο Besseler διευκρινίζει: “Ο ψυχισμός δεν είναι αιτιώδης για την ασθένεια, ωστόσο μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής κατά την αντιμετώπισή της”.

Οι ψυχολόγοι-ογκολόγοι δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα. Αυτοί είναι διαθέσιμοι στο χώρο των νοσηλευόμενων ασθενών καθώς και στην αποτοξίνωση.

“Το ίδιο ισχύει και για τον τομέα των εξωτερικών ιατρείων. Υπάρχουν ψυχολόγοι στα συμβουλευτικά κέντρα για τον καρκίνο, οι οποίοι είναι κοινωνικο-εκπαιδευτικά και ψυχολογικά καταρτισμένοι”.

Βοηθούν στις ανησυχίες και τους φόβους, αλλά και στα ερωτήματα – όπως το πώς θα επανενταχθούν στην εργασία.

Η Αντικαρκινική Εταιρεία της Σαξονίας είναι πρωτοπόρος στο θέμα και προσφέρει μετεκπαίδευση για να γίνει κάποιος ογκολόγος – η έννοια αυτή εκπροσωπείται ελάχιστα στο Μόναχο.

Πριν από δύο χρόνια, υπήρχε ένα πιλοτικό πρόγραμμα στο Κέντρο Καρκίνου CCC του LMU, αλλά η πρόσβαση των ασθενών στους βοηθούς δεν ήταν ακόμη ιδανική.

“Το θέμα πρέπει να επανεξεταστεί από την άποψη του τρόπου με τον οποίο οι ασθενείς μπορούν να επωφεληθούν”, εξηγεί η συντονίστρια του κέντρου Dr Theres Fey.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.