Τι αναφέρουν οι πρώτοι Γερμανοί τουρίστες που γύρισαν από Ρόδο;

Τι αναφέρουν οι πρώτοι Γερμανοί τουρίστες που γύρισαν από Ρόδο;

Η κατάσταση στο ελληνικό νησί της Ρόδου παραμένει τεταμένη μετά τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές. Οι τουρίστες που έχουν φύγει από τη Ρόδο έχουν φτάσει τώρα στο Μόναχο…

Ο ταξιδιωτικός οργανισμός TUI επιστρέφει με πτήσεις τους τουρίστες στη Γερμανία μετά τις δασικές πυρκαγιές που μαίνονται εδώ και μέρες στο ελληνικό νησί της Ρόδου.

Ένα από τα αεροπλάνα γεμάτο με απογοητευμένους τουρίστες έφτασε στο αεροδρόμιο του Μονάχου το απόγευμα της Δευτέρας (24 Ιουλίου).

Καταστροφικές δασικές πυρκαγιές στη Ρόδο: σοκαρισμένοι τουρίστες αναφέρουν

Μεταξύ των επιβατών ήταν και η οικογένεια Cink, η οποία ανέφερε δραματικές εμπειρίες αμέσως μετά την προσγείωσή της.

“Παιδιά που έκλαιγαν, παιδιά που ούρλιαζαν”, είχε βιώσει στη Ρόδο, ανέφερε ο πατέρας Mario Cink.

Η οικογένειά του είχε μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος από τις πυρκαγιές από ντόπιους με ένα φορτηγάκι, είπε. “Ήταν τρομερό. Η φωτιά πλησίαζε όλο και πιο κοντά”.

Σύμφωνα με την TUI, περίπου 20.000 Γερμανοί τουρίστες είχαν αρχικά αποκλειστεί στη Ρόδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 7.800 επισκέπτες επηρεάστηκαν άμεσα από τις δασικές πυρκαγιές και είχαν μεταφερθεί εκτός των σχετικών περιοχών.

Οι πτήσεις προς το νησί της Ρόδου δεν είναι δυνατές μέχρι νεωτέρας, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας.

Τεταμένη η κατάσταση μετά τις δασικές πυρκαγιές: Σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης μεγάλης κλίμακας

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων μέτρων, οι αρχές κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη επιχείρηση εκκένωσης στην ιστορία της Ελλάδας μέχρι στιγμής.

Η χώρα αυτή τη στιγμή πλήττεται από ακραίο κύμα καύσωνα.

Η ξηρασία σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες και τους ανέμους προκαλούν αυτή τη στιγμή την εξάπλωση των πυρκαγιών σε όλη τη Ρόδο.

Πολυάριθμοι άνθρωποι κρατήθηκαν αρχικά στους δρόμους, σε αθλητικές αίθουσες, στο αεροδρόμιο και σε άλλα προσωρινά καταφύγια.

Σύμφωνα με τις αρχές, μπορεί να χρειαστούν ημέρες μέχρι να τεθούν υπό πλήρη έλεγχο οι πυρκαγιές στο δημοφιλές νησί των διακοπών.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης