Το 82% των γερμανικών εταιρειών εξακολουθούν να χρησιμοποιούν φαξ

Αποδεικνύεται ότι το κλισέ είναι οδυνηρά αληθινό: σύμφωνα με μια νέα έρευνα, το ένα τρίτο των γερμανικών εταιρειών εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τακτικά φαξ για την εργασία τους.

Τα μηχανήματα φαξ ζουν και βασιλεύουν στη Γερμανία

H εύρεση ενός λειτουργικού φαξ δεν συγκαταλέγεται προφανώς στις διοικητικές παθογένειες της Γερμανίας.

Έρευνα που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα από τη γερμανική ομάδα υπεράσπισης της ψηφιακής τεχνολογίας Bitkom αποκάλυψε ότι ένα 82% των εταιρειών στην ομοσπονδιακή δημοκρατία εξακολουθούν να χρησιμοποιούν μηχανήματα φαξ.

Η συσκευή φαξ οφείλει στη Γερμανία την παράταση της ζωής της μέχρι και τον 21ο αιώνα.

“Αντιμέτωπη με τη στροφή προς την ψηφιακή τεχνολογία, η συσκευή φαξ θεωρείται εδώ και καιρό καταδικασμένη”, δήλωσε ο επικεφαλής των ψηφιακών επιχειρηματικών διαδικασιών της Bitkom, Nils Britze, σε δήλωσή του στον ιστότοπο της ομάδας.

Η χρήση του φαξ φθίνει πολύ αργά στη Γερμανία

“Μόλις καθιερωθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας, χρειάζεται γενικά λίγος χρόνος μέχρι να αντικατασταθεί πλήρως – ακόμη και όταν στο μεταξύ έχουν εμφανιστεί πολύ πιο άνετα και ασφαλή μέσα επικοινωνίας”, πρόσθεσε ο Britze.

Η αρχή του τέλους ήρθε και έφυγε για το ταπεινό γερμανικό φαξ- με το 82% των εταιρειών να παραμένει πιστό, η μέση της αρχής του τέλους είναι ίσως, προ των πυλών.

Παρά το γεγονός ότι το σύστημα είναι σχετικά ξεπερασμένο, οι άνθρωποι εξακολουθούν να αγαπούν το φαξ.

Το ένα τρίτο των εταιρειών που απάντησαν στο Bitkom δήλωσε ότι χρησιμοποιούν τις συσκευές “συχνά” ή “πολύ συχνά”.

Αλλά τουλάχιστον αγαπούν το φαξ λίγο λιγότερο απ’ ό,τι τα τελευταία χρόνια, με το εκπληκτικό 62% των εταιρειών να δηλώνει ότι χρησιμοποιούσε το μηχάνημα “συχνά” ή “πολύ συχνά” το 2018.

Μόνο το 16 τοις εκατό των εταιρειών που απάντησαν στο Bitkom δήλωσαν ότι δεν χρησιμοποιούν ποτέ φαξ.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης